Acțiune cu mascați în Piatra-Neamț: au fost ridicați proxeneți și prostituate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO acțiune, derulată în ziua de 10 noiembrie, sub coordonarea procurorilor DIICOT Neamț, a condus la prinderea a 3 proxeneți și a 3 prostituate, toți implicați atât în exploatarea unor fete din familii sărace, cât și în tâlhărirea unor clienți. Cercetările au început încă de anul trecut, în primă fază pentru trafic de persoane și proxenetism (3 minore și două majore), iar anul acesta, după ce au apărut reclamații din partea unor clienți atrași în locuri întunecoase și buzunăriți cu forța, s-a adăugat și acuzația de tâlhărie. Joi, 10 noiembrie, s-a organizat acțiunea, iar mascații i-au ridicat pe cei implicați și i-au dus la audieri.

„Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Poliția municipiului Piatra Neamț, fiind identificate pe raza municipiului 6 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. „Acestea, respectiv 3 bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 37 de ani și 3 femei cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, au fost preluate și conduse la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Neamț. Persoanele sunt bănuite că ar fi racolat, facilitat practicarea prostituției și exploatat sexual tinere majore și minore provenite din familii dezorganizate. Astfel, beneficiile obținute în urma acestor practici ilegale ar fi fost însușite de membrii grupării. Totodată,  s-a mai stabilit că tinerele erau implicate de către membrii grupării în săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, comise pe raza municipiului Piatra Neamț”.

După încheierea audierilor, polițiștii i-au reținut pe toți cei 6 indivizi, iar astăzi, 11 noiembrie, îi vor prezenta Tribunalului Neamț, cu propunerea de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Bacău și sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Neamț. (C.M.)

Articolul precedentDIICOT: Reţea de contrabandă cu ţigări destructurată
Articolul următorProfețiile din sondajul PSD pentru Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

5 COMENTARII

    • unde in Maratei Cataline? te referi la 1 Mai la Regiment? daca te referi acolo, nu e absolut nimic,in alta parte nu stiu unde te refer,stii tu ceva si eu nu stiu? eu mai mult ca sigur stiu ca nu sunt la regiment… daca acolo te referai…

Comments are closed.