Profețiile din sondajul PSD pentru Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe principiul ”să vedem ce cai aleargă și să facem pronosticurile noastre”, PSD Neamț a intrat în campania electorală pentru alegerile generale cu niște variabile și câteva certitudini, expuse de deputatul Ioan Munteanu.

În prima categorie, acesta a vorbit de organizarea filialei – ”Am stabilit în detaliu ce avem de făcut, pe fiecare organizație locală în parte, astfel încât, în ziua votului, să ne asigurăm satisfacerea scorului pe care ni l-am asumat, respectiv 2 mandate de senator și 5 de deputați” -, după care a avansat o profeție despre ce va însemna deputăția după 11 decembrie pentru partidele din județ, precizând că ”din sondajele noastre, făcute de București pentru Neamț, este posibil ca un mandat de deputat să fie luat de ALDE”. ”Subliniez: e posibil. Altfel, cele 3 mandate de deputat se vor duce la PNL”, a spus Munteanu.

În categoria certitudinilor, acesta a băgat viitorii senatori ai județului, din care PSD vrea doi: ”La Senat, mandatele sunt împărțite dinainte de campania electorală – 2 cu 1”. Ioan Munteanu a explicat că datele se bazează pe ”o analiză care este valabilă azi, la Neamț” și că ”e posibil să nu fie așa”, iar ALDE să nu prindă nimic, iar mandatul cu pricina să fie luat de PMP, deși PSD l-ar cam prefera pe Daniel Chițoiu în locul lui Laurențiu Dulamă et Comp. De ce văd social-democrații atâtea șanse în dreptul ALDE, în condițiile în care, la Neamț, aceasta aproape că nu există? ”Peneliștii adevărați se duc cu ALDE. Sunt nemulțumiți de ce e la ei în partid”, a spus Munteanu, care este convins că ”azi, în Neamț, contează doar PSD și PNL”.

Din cele făcute de social-democrați în precampanie și cele gândite de ei pentru campanie, am reținut că și-au distribuit materialele promoționale singuri, ocolind Poșta, cu care au avut niște incidente în trecut, că mai au de discutat cu organizațiile din centrul județului și zona Roznovului, că urmează instructajul reprezentanților PSD în secțiile de votare, deși toți sunt oameni cu experiență într-ale electoralelor, și că tot nu se știe când va ajunge Liviu Dragnea în județ, dar se va anunța din vreme, că vine sigur.

Azi, în prima zi de campanie, nu mai avem bannere, mesh-uri, printuri de niciun fel, toate sunt strânse. Suntem curați, nu poate spune nimeni că nu respectăm legea. Au apărut pe piață că unii mai dau nu știu ce, că alții dau nu știu ce, dar eu vreau să vă spun că nu cred. Nu cred că cineva are astăzi curaj să mai facă asta, pentru că dai la 2-3, la al patrulea deja ești căzut. (…) Noi ne dorim să-i capacităm pe cei din organizațiile locale să ajungă la alegători, să-i convingă să ne voteze, plecând de la faptul că guvernările PSD au adus întotdeauna ceva bine pentru oameni, chiar dacă nu mereu a fost mult. Acesta va fi atuul nostru”, a declarat Ioan Munteanu. (D.O.)

 

Articolul precedentAcțiune cu mascați în Piatra-Neamț: au fost ridicați proxeneți și prostituate
Articolul următorSpitalul Orășenesc Bicaz, între datorii și planuri de viitor la doi ani de la redeschidere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.