iasi-contrabanda-noiembrie-2016-01iasi-contrabanda-noiembrie-2016-02Procurorii DIICOT Iași au dispus, joi, 10 noiembrie, reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbaţi pe care îi acuză de „săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă în formă continuată”, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna aprilie 2015, inculpații Coteț Mihai, Matirel Gheorghe și C.C. au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat și alți inculpați, specializat în introducerea ilegală peste râul Prut, pe direcția Stâlpilor de Frontieră 1064-1068 (situați în extravilanul localității Ungheni, comuna Golăiești, judeţul Iași), a unor importante cantități de țigarete de contrabandă. S-a reținut că, sub coordonarea directă a inculpatului Coteț Mihai, liderul grupului, inculpații, cetățeni români și moldoveni, introduceau în România, peste râul Prut, coletele cu țigarete cu ajutorul unor lansete și a unor frânghii. De asemenea, aceștia preluau, cu atelaje hipo, coletele cu țigarete de la malul râului Prut și le transportau la locurile de depozitare din localitatea Petrești”, potrivit DIICOT.

Pentru transportul țigărilor către Iași au fost folosite mai multe autoturisme, un TAXI, atelaje hipo, mijloace de transport în comun și microbuze școlare. Cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite: pachete de țigări, de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, sume de bani, un aparat de vedere pe timp de zi, telefoane mobile, mai multe cartele SIM, chingi din material textil, pentru transportarea țigărilor, diferite înscrisuri.

Cei doi suspecţi au fost prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. La acţiuni au participat poliţişti de frontieră şi jandarmi din judeţul Iaşi. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentRomaşcan prins când voia să vândă un detector de metale
Articolul următorAcțiune cu mascați în Piatra-Neamț: au fost ridicați proxeneți și prostituate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.