400 de oameni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din Piatra Neamț, în acest week-end, informează purtătorul de cuvânt.

De vineri până în dimineața de 4 septembrie, dintre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență, doar un sfert au rămas internați în secțiile Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț, cei 103 pacienți fiind cazuri grave. Printre cei care au avut nevoie de intervenție imediată este un bărbat de 55 de ani, din Piatra Neamț, care a vrut să se sinucidă, înghițind câteva pastile destinate tratării depresiei. Pacientul a fost stabilizat și apoi internat în secția psihiatrie a SJU Neamț. Din cazuistica unității, se remarcă investigații și îngrijiri medicale acordate pentru două persoane mușcate de căpușe, 4 persoane atacate și mușcate de câini, 4 răniți din accidente rutiere – tratați și externați.

Cel mai dificil caz cu care s-au confruntat cadrele medicale de la UPU Piatra Neamț a fost cel al tânărului de 30 de ani, din Hlăpești, rănit grav cu furca de un bărbat, în seara de 2 septembrie. El a fost adus în șoc hemoragic, cu plăgi penetrante toracice și hemotorax bilateral, dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Un alt pacient adus în stop cardio-respirator a fost salvat de medicii din UPU.

Din 6 persoane rănite în urma agresiunilor, doar în cazul unui tânăr de 29 de ani, din Rediu, s-a decis transferul la OMF Iași, el fiind diagnosticat cu fractură de mandibulă. (C.I.)

Articolul precedentŞi pe perioada verii, 500 de nemțeni se asigură, zilnic, pentru sănătate
Articolul următorPăstrăveni: Cetăţeni nemulţumiţi de lucrările de asfaltare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.