0:00

“Aceeași Mărie cu altă pălărie”: Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț de astăzi, 7 octombrie, a fost aprobată o hotărâre prin care ISU Neamț este numit la coordonarea intervențiilor în cazul unor situații de urgență, iar inspectorul șef Ciprian Mitrea este comandatul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț. Un fel de “Aceeași Mărie cu altă pălărie, modernă”, pentru că asta se întâmpla, în linii mari și până acum, însă trebuia pusă în aplicare Hotărârea de Guvern nr. 574 din 28 aprilie anul acesta, prin care a fost înființată aceeași structură la nivel național și în care se spune că vor exista și aceste centre județene.

Din acest centru vor face parte pompierii, polițiștii, jandarmii, cadrele medicale SAJ Neamț care merg, de regulă, la intervenții de acest tip. Spațiile și cheltuielile sunt asigurate tot de ISU Neamț și tot ce ține de comunicare în astfel de situații intră tot în atribuțiile pompierilor.

În cazul în care, Doamne ferește, calamitățile naturale sau accidentele deosebit de grave depășesc posibilitățile județene sau locale de intervenție, totul va intra sub coordonarea aceluiași centru de la nivel național. Să sperăm că nu va fi cazul!

Textul integral al deciziei îl puteți accesa mai jos.

HCJSU nr. 43 din 07.10.2022 + anexă (1)

A.C.

Articolul precedentFOTO. Contrabandă cu țigări în Neamț și Suceava. Peste 200 de mii de țigarete descoperite în opt percheziții
Articolul următorFOTO. Moaștele Cuvioasei Parascheva sunt expuse cu o săptămână înainte de marea sărbătoare a Moldovei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.