O filieră de contrabandiști de țigări a fost descoperită în județele Neamț și Suceava, activitatea fiind documentată de polițiștii  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Neamț. Aceștia au depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 52 de ani, care transporta, pe ruta Suceava-Piatra Neamț, 60.000 de țigarete susceptibile a fi provenite din contrabandă, în cadrul cercetărilor dintr-un dosar penal de contrabandă, potrivit informațiilor furnizate de IGPR.

Ieri, 7 octombrie, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, polițiștii de investigare a criminalității economice din Neamț și Suceava au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județele Neamț și Suceava.

“În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 219.400 de țigarete,  susceptibile a fi provenite din contrabandă.

Două persoane, cu vârste de 52 și 68 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în vederea continuării cercetărilor.

În urma documentării activității infracționale, persoanele în cauză au fost reținute, pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Astăzi, acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, precizează Poliția Română.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități, au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Neamț și Suceava, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Angela Croitoru

FOTO: IPJ Neamț

Articolul precedentGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: „Forumul Montan din România, o ocazie de a reuni producătorii zonei montane din Neamț”
Articolul următor“Aceeași Mărie cu altă pălărie”: Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.