Tragedia rutieră în care și-au pierdut viața 9 bărbați din Neamț, petrecută azi-noapte, a devenit dosar de care se ocupă direct șeful Poliției Rutiere din cadrul IGPR, chestorul de poliție Florentin Brăcea. Acesta este prezent în județul Neamț și în urmă cu puțin timp a făcut câteva declarații, în cadrul conferinței de presă organizată de Prefectura Neamț pe tema accidentului.

Potrivit oficialilor IGPR, microbuzul căzut în Bistrița avea numai trei scaune omologate, în față, iar în spate, unde se transporta marfa, au fost puse bănci de lemn și acolo se aflau șapte din cei 9 bărbați care şi-au pierdut viaţa în accident.

Potrivit Poliţiei Române, din cercetările preliminare s-a stabilit că accidentul s-ar fi produs ca urmare a unei defecţiuni la roata stânga-spate, aceasta desprinzându-se de autovehicul. Autoutilitara era proprietatea şoferului şi are inspecţia tehnică periodică valabilă până pe 23 august 2018. În schimb, a reieșit că bărbatul care se afla la volan avea permis de conducere din 2016 și, de atunci, a adunat 10 sancțiuni contravenționale, în principal pentru depășirea vitezei.

Împrejurările exacte care au condus la deznodământul tragic vor fi cunoscute abia după ce se încheie cercetările polițiștilor.

Până atunci, Prefectura Neamț a anunțat că s-a luat legătura cu primarii localităților de unde erau victimele, s-a mers la familiile acestora și se va acorda sprijin, inclusiv financiar, pentru funeralii, dar nu numai.

Preotul Petru Munteanu, de la Săvinești, a anunțat deja că se va ocupa de înmormântarea celor doi bărbați care erau din comună.

 

 

Articolul precedentFostul primar Olaru a scăpat de 3 infracțiuni datorită prescripției
Articolul următorȘoferul microbuzului morții fusese condamnat pentru crimă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.