Fostul primar Olaru a scăpat de 3 infracțiuni datorită prescripției, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJudecat pentru 3 infracțiuni de conflict de interese, Vasile Olaru, fostul primar de Girov, a scăpat de răspunderea penală. În ziua de 4 aprilie 2018, instanța a constatat că a intervenit prescripția specială, ceea ce – în limbaj juridic – înseamnă că s-a împlinit termenul de prescripție, care se calculează din momentul săvârșirii infracțiunii.

În temeiul art. 404 alin.4 lit.g C.p.p., art. 25 alin.3 C.p.p., dispune desfiinţarea următoarelor acte: contractul de vânzare-cumpărare autentificat la BNP Doina Gălăţan sub nr. 1999/2009, contractul nr. 5983/2009 privind concesionarea unei suprafeţe de 2 ha către Olaru Narcisa Bianca, fiica inculpatului şi contractul nr. 2864/2010, privind cedarea unei suprafeţe de 10 ha către Agricola Biosere SRL. În temeiul art. 275 alin.3 C.p.p., cheltuielile judiciare în sumă de 4000 lei avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi, 04.04.2018”, a decis Judecătoria Piatra-Neamț.

În anul 2013, Agenția Națională de Integritate a stabilit că Vasile Olaru s-a aflat în conflict de interese administrativ și penal: ”În calitate de primar al comunei Girov a semnat o serie de contracte, acte aditionale, documente de plată, încheiate cu SC Gabiancom SRL (societate în cadrul careia sotia acestuia a detinut calitatea de asociat, precum si functia de administrator) si SC Agricola Biosere SRL (societate în cadrul căreia fiica acestuia a detinut calitatea de asociat)“.

Fiind vorba despre aspecte penale, au intrat în scenă procurorii, care au făcut anchetă și au decis trimiterea în judecată a lui Vasile Olaru. Însă timpul a lucrat în favoarea fostului primar. Decizia instanței este atacabilă, însă cu puține șanse de a se schimba ceva, pentru că termenul de prescripție este cert.

C.M.

Articolul precedentSporuri la minim pentru angajații Spitalului Județean Neamț
Articolul următorAccidentul din Neamț – preluat direct de șeful Poliției Rutiere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.