Gabriel Nistor (25 de ani) din Săvinești, șoferul microbuzului care a plonjat în canalul Bistriței, avea antecedente penale.

În anul 2011, el a fost condamnat pentru că a luat viața unui om, pe care l-a bătut fără niciun motiv. S-a întâmplat în seara de 4 septembrie, după un chef la care Gabriel Nistor consumase alcool. Când a plecat spre casă, noaptea târziu, s-a întâlnit cu un bărbat de 58 de ani, din localitate, pe care nici măcar nu îl cunoștea. Probabil din dorința de a le arăta prietenilor săi cât este de puternic, l-a lovit pe om cu pumnul și i-a mai aplicat câteva lovituri și după ce acesta a căzut cu capul de asfalt. Apoi, atât Nistor, cât și amicii care-l însoțeau au lăsat bărbatul acolo și au plecat. După ceva timp, un trecător a descoperit victima zăcând și a chemat ambulanța. După câteva zile de spitalizare, omul bătut a murit.

Agresorul a fost arestat, iar Curtea de Apel Bacău l-a condamnat la 6 ani de închisoare, majorând cu 2 ani, pedeapsa pronunțată de Tribunalul Neamț. Gabriel Nistor a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Iași, pe 25 februarie 2015, cu un rest de pedeapsă neexecutată de 926 de zile.

În 2016, Gabriel Nistor a obținut permisul de conducere, iar de anul trecut se ocupa cu recrutarea cunoscuților care se pricepeau la lucrări de curățare pășuni, plantări și igienizări, ducea oameni la muncă în vestul țării. Din verificările făcute după producerea accidentului, a rezultat că ultima firmă la care au lucrat, la negru, toți cei din microbuz și din mașina care rula în spatele acestuia este SC Alb Prestări Servicii SRL Cugir, firmă înființată anul trecut. Șeful de echipă era tot Gabriel Nistor, el ocupându-se și cu transportul muncitorilor, fără ca firma să aibă vreo responsabilitate în această privință. Din acest motiv, accidentul în care și-au pierdut viața 9 oameni este doar un accident rutier și nu unul de muncă. Asupra lui Gabriel Nistor erau și banii pe care urma să-i împartă muncitorilor, aproape 9.000 de lei. (C.M.)

1 COMENTARIU

  1. Deci a omorat un om si a stat doar 4 ani la parnaie ? Vai de tara in care traim ! Asta ar putea fi totusi o explicatie la intrebarea Cum de i-a sarit roata chiar acolo si nu 10 metri mai incolo ca trecea de pod. D-zeu sa ierte celelalte suflete.

Comments are closed.