salvamontO femeie de 60 de ani din Republica Moldova şi-a rupt un picior, în seara de 4 august, în timp ce se afla într-o zonă abruptă a traseului, deasupra Cabanei Fântânele. Imediat au fost anunţaţi salvamontiştii, care i-au imobilizat piciorul şi au coborât-o până la ambulanţa care o aştepta.

„Deplasarea a fost destul de greoaie, chiar şi după imobilizarea în atele Spenser, victima acuzând pe toată perioada transportului, dureri mari”, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

„Femeia accidentată a fost predată echipajului Serviciului Judeţean de Ambulanţă în jurul orei 18”.

Având în vedere că în zilele de 5 şi 6 august, prin tradiţie, foarte multă lume urcă pe Ceahlău, salvamontiştii îi sfătuiesc pe drumeţi să se echipeze corespunzător şi, mai ales, să-şi ia încălţăminte adecvată. De asemenea, cei care au probleme de sănătate e bine să se gândească de două ori înainte de a se încumeta la o asemenea ascensiune.

Pentru copii este indicat să se antreneze cu câteva zile înainte de o astfel de drumeţie, pentru că şi ei pot avea episoade de epuizare. De exemplu, tot în ziua de 4 august, o fetiţă de 12 ani, care se afla în apropierea Cascadei Duruitoarea, a început să acuze dureri de cap şi ameţeli, dar şi-a revenit, iar salvatorii montani au decis că nu este cazul să o coboare din masiv şi să cheme ambulanţa. (C. MIRCEA)

Articolul precedentDoar ambulanţele au circulat, printre atacatori, pe baraj! GALERII FOTO SPECTACULOASE!
Articolul următorPercheziţii pe urmele unei evaziuni de 1,5 milioane euro
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.