baraj simulare 02Un accident rutier, în urma căruia una din maşinile implicate a luat foc, a blocat, astăzi, 4 august, timp de oră, circulaţia pe Barajul Bicaz. Din cauza blocajului, un transport de valori – în maşină blindată – însoţit de jandarmi, s-a aflat în imposibilitatea de a traversa zona. Ca să evite un atac, maşina s-a întors din drum, însă prea târziu pentru că deja nişte indivizi au descins din două Dacii Logan şi au atacat transportul special cu arme de foc. Jandarmii au rispostat şi au cerut imediat sprijin, prin 112.

În acel moment, câţiva dintre atacatori au luat-o spre pădure, iar alţii au coborât pe trepte, până la baza barajului. Primii au ajuns la locul atacatului jandarmii montani din Bicaz, care au securizat zona, apoi au venit pompierii care au stins maşina implicată în accident şi ambulanţele – care au preluat atât infractorii cât şi jandarmii răniţi. Evacuarea răniţilor din pădure s-a făcut cu tiroliana, iar a unui atacator care se afla la baza barajului – cu elicopterul. Acelaşi elicopter a adus la intervenţie militarii de la Brigada spcială de intervenţie „Vlad Ţepeş” – singurii care au intrat în baraj, unde câţiva răufăcători au reuşit să pătrundă şi să ia ostatici. Toţi au fost „anihilaţi” şi scoşi afară imobilizaţi.

Toată operaţiunea a durat aproximativ o oră, dar din fericire a fost un exerciţiu, anunţat de altfel de Jandarmeria Neamţ. Cei mai afectați, fără vreo regie, au fost șoferii de pe DN15 care au fost nevoiți să aștepte până la finalul simulării. Pe timpul antrenamentului, șirul mașinilor s-a întins din orașul Bicaz până pe baraj.

Singurele care au avut cale liberă au fost două ambulanţe care veneau din zona Grinţieş-Ceahlău şi aveau de mers la Spitalul Judeţean Piatra-Neamţ.

Exercițiul tactic aplicativ a avut tema – Intervenția în sprijinul unui transport special, atacat pe barajul Bicaz”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

„Scopul este antrenarea tuturor forțelor din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în vederea îmbunătățirii și eficientizării acțiunilor pe care le desfășurăm zi de zi”.

La simulare a asistat și prefectul de Neamț Vlad Ioan Angheluță. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCopil de 9 ani, omorât de maşină
Articolul următorAccident în masivul Ceahlău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.