perchezitii 03Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează, la această oră (5 august), 14 percheziții în Capitală și în județele Iaşi, Prahova, Hunedoara şi Ialomiţa, pentru probarea activității infracționale a unor persoane juridice, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române.

“Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează, la această oră, 14 percheziții, pe raza municipiului București (3) și a județelor Prahova (5), Iași (4), Hunedoara (1) și Ialomița (1).

Perchezițiile se desfășoară la sediile sociale ale unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi înregistrat cheltuieli ce nu au avut la baza operațiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale. Prejudiciul estimat în cauză este de peste 1.500.000 de euro.

Vor fi puse în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urm\ nd a fi conduse la audieri. În urma administrării probatoriului, urmează a fi dispuse măsuri legale”, se menţionează în comunicatul IGPR. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAccident în masivul Ceahlău
Articolul următorReacție la acuzele aduse șefei comisiei de bacalaureat din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.