Actualizare. Bărbatul a ajuns cu bine la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde  a fost transportat ieri, 10 august, cu elicopterul SMURD, de pe stadionul din Piatra-Neamț. A fost operat și starea lui s-a îmbunătățit.

Medicii ieșeni care-l supraveghează au spus că șanseșe de supraviețuire sunt de 50%, potrivit informațiilor furnizate de subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. Următoarele 24 de ore după intervenția chirurgicală pe creier sunt critice și pot determina o evoluție ulterioară pozitivă. Depinde și de puterea de refacere a organismului, însă fiind vorba despre un bărbat tânăr, în putere, există o doză de optimist.

Actualizare: ISU Neamț informează că „victima a suferit traumatisme în zona capului și se află într-o stare gravă”. Bărbatul urmează să fie preluat cu elicopterul Smurd de pe stadionul din Piatra Neamț și va fi transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Știre actualizată: Accident grav în Cheile Bicazului: un turist din Iași lovit de o piatră desprinsă dintr-o stâncă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Știre inițială: Un turist ieșean a fost lovit de o piatră desprinsă dintr-o stâncă în Cheile Bicazului în timp ce se plimba prin zonă. S-a întâmplat astăzi, 10 august, în jurul orei 15.00.

Știre actualizată: Accident grav în Cheile Bicazului: un turist din Iași lovit de o piatră desprinsă dintr-o stâncă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din Valea Lupului, județul Iași, se afla în excursie împreună cu soția și cei doi copii. Din primele informații, starea acestuia ar fi destul de gravă.

Un echipaj cu paramedici SMURD Terapie Intensivă Mobilă de la Piatra Neamț, un echipaj de la SAJ Neamț și voluntarii SVSU Bicaz Chei acționează la fața locului.

Dată fiind starea bărbatului a fost solicitat un elicopter SMURD, între timp bărbatul a primit primele îngrijiri medicale și urmează să ajungă la o unitate spitalicească.

Angela Croitoru

Articolul precedentUrmărit internațional, acuzat într-un dosar privind moartea a 39 de persoane prins în București
Articolul următorPreședintele CJ Neamț pune un oponent în „coasta” conducerii Spitalului Județean Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.