Urmărit internațional, acuzat într-un dosar privind moartea a 39 de persoane prins în București, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn român în vârstă de 48 urmărit internațional pentru omor din imprudență a fost reținut astăzi, 10 august de polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri cu ajutorul IPJ Bacău.

Bărbatul este acuzat că „împreună cu alte persoane, (…) ar fi organizat și coordonat transportul ilegal al mai multor migranți, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deținute de o grupare infracțională, folosit în acest scop. La data de 23 octombrie 2019, în Essex, Marea Britanie, au fost identificate trupurile neînsuflețite a 39 de cetățeni vietnamezi, bărbați, femei și copii, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închiși într-o remorcă, timp de aproape 12 ore”, menționează un comunicat al IPJ Bacău.

Conform ziarului britanic kentonline.co.uk informează că 10 persoane au fost deja condamnate la pedepse cu închisoarea în acest caz deosebit de grav. Autoritățile britanice l-au numit pe suspectul din România „ultima piesă a puzzle-ului”. În luna iulie, aceeași sursă menționa că suspectul căutat era Marius Mihai Draghici, care ar mai fi folosit numele Marius Mihai Selaru sau Marius Lupu. Poliția din Essex spunea că suspectul, „născut în Onești” are „legături în zona Bacău dar și în unele regiuni din Spania”. Autoritățile britanice din zona Essex au declarat: „Avem o mare certitudine că el este implicat în conspirația care a dus la moartea a 39 de vietnamezi nevinovați, bărbați, femei și copii. Acțiunile care noi considerăm că le-a comis nu pot rămâne nepedepsite”.

Autoritățile l-au reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării, în favoarea autorităților britanice.

Z.C.

Articolul precedentPompierii caută un bărbat în Lacul Tansa
Articolul următorȘtire actualizată: Accident grav în Cheile Bicazului: un turist din Iași lovit de o piatră desprinsă dintr-o stâncă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.