pietricica turism

Bărbatul de 48 de ani, din Horia, care a provocat un accident rutier , în ziua de 18 martie, și a fost reținut pentru 24 de ore, este preotul duhovnic Vasile Turcu din comuna Horia. Așa cum am relatat deja, el a condus un autoturism pe  DJ 207C, nu a păstrat o distanţă suficientă față de un autoturism care-l preceda și a intrat în coliziune cu acesta. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, tot din Horia, a fost rănit și transportat la spital.

Etilotestul cu care a fost testat preotul a indicat o valoare de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Condus la spital, pentru a-i fi recoltate probe de sânge, părintele a refuzat stabilirea alcoolemiei, motiv pentru care i s-a întocmit un dosar penal. În ziua de 19 martie, preotul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, cu obligații clare.

Protopopul de Roman, părintele Dragoș Munteanu, nu a putut preciza dacă preotul Turcu va avea de suportat vreo consecință profesională, motiv pentru care ne-a recomandat să ne adresăm preotului Alexandru Zamfir, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Care, probabil din motive obiective, nu a răspuns la telefon. Sau poate nu are ce spune, deocamdată. Căci, vorba preotului Munrteanu, ”întâi trebuie să se stabilească exact cum au stat lucrurile”.

C.M.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui sa faca inchisoare parintele care a condus sub influenta alcoolului, daca ai peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat faci inchisoare de la 1 la 5 ani, asa scrie in codul rutier.

Comments are closed.