O acțiune de amploare este în desfășurare astăzi, 21 martie, în 19 județe din țară, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 6,5 milioane de dolari, produs prin folosirea unor facturi fictive de la societăţi-fantomă.

Joi dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, efectuează 197 de percheziții domiciliare, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală.

Activitățile au loc pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vâlcea, Prahova, Olt și Giurgiu, la societăți comerciale și persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor”, se arată în comunicatul Poliției Române.

În județul Neamț sunt audiați doi patroni de firme, unul din Piatra Neamț și celălalt din Poiana Teiului, care au calitatea de suspecți. Firmele pe care le dețin nu au, însă, sediile în Neamț. Cei doi fac parte dintr-un grup de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții și servicii nereale, constând în ”cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje și prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum și repararea unor spații aparținând unor instituții de interes public”, după cum se precizează în același comunicat.

Anchetatorii au stabilit deja că, din prejudiciul de de 6,5 milioane de dolari americani, 4,5 milioane de dolari au fost tansferați cătrefirme din China, fără a avea ca temei operațiuni economice. (ZCH News)

 

Articolul precedentAccident de post: băut la volan, un preot și-a rănit un enoriaș
Articolul următor56 de pensionari pot pleca la băi în luna aprilie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.