reclama autocenter

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a căzut în gol, la 3 metri adâncime, în subsolul unei clădiri în construcție ce aparține de Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman. Bărbatul lucra ca necalificat la una din firmele care execută lucrările de reabilitare termică la spital. El a fost lovit de brațul pompei cu care turna beton, s-a dezechilibrat și a căzut. Brațul pompei s-a agățat de o creangă și s-a rupt, iar din recul l-a lovit pe muncitor.

Accidentul de muncă s-a produs joi, 10 septembrie, și a fost anunțat la 112 pe la ora 13.30. La fața locului au fost trimiși să intervină un echipaj medical de ambulanță și pompierii de la Detașamentul Roman cu două autospeciale de descarcerare. „Militarii au scos un bărbat, în vârstă de aproximativ 45 de ani, conștient, având multiple traumatisme, care a fost preluat de echipajul SAJ Neamț și transportat la CPU Roman”, a declarat slt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

În urma investigațiilor medicale efectuate la Spitalul Municipal de Urgență Roman, medicii au stabilit că bărbatul a suferit mai multe fracturi costale și vertebrale pe partea dreaptă a corpului. „Sunt fracturi la nivelul coloanei, pacientul a fost imobilizat și este în supravegherea medicilor, în secția Chirurgie generală”, a precizat Laura Trifan, purtătorul de cuvânt al SMU Roman.

Cercetările privind împrejurările în care s-a produs acest accident le face firma angajatoare. Concluzia privind nerespectarea normelor de protecția muncii va fi trimisă Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. „Accidentul de muncă, soldat cu incapacitate temporară de muncă a victimei, a fost anunțat la instituția noastră. Bărbatul este angajat ca muncitor necalificat, cu contract de muncă. Urmează ca cercetarea accidentului de muncă să fie finalizată de angajator și transmisă spre avizare”, a declarat Cătălina Mândrilă, inspector șef adjunct al ITM Neamț.

C.I.

Articolul precedentEști pasionată de lectură? Iată ce genuri de cărți trebuie să citești toamna aceasta
Articolul următorTrei juniori ai Futsal Ceahlăul au fost convocaţi la naţionala U19