Sezonul cu temperaturi ușor scăzute și precipitații din plin oferă inspirație și timp pentru relaxare persoanelor care sunt atrase de aria bazată pe creativitate, cunoaștere și, de ce nu, extindere a cunoștințelor și a vocabularului. 

În cazul în care dispui de timp liber pe care îți dorești să îl fructifici în favoarea ta, lectura este metoda potrivită de relaxare prin intermediul căreia te poți detașa de cotidian, și, în același timp, poți afla și numeroase informații prețioase pe care probabil nu le știai. 

Astfel, dacă ești în căutare de cărți sau de genuri din care să alegi ceea ce ți se potrivește, parcurge acest articol pentru a afla câteva informații de care poți ține cont atunci când decizi asupra unei viitoare lecturi. 

Iată ce genuri de cărți trebuie să citești toamna aceasta:

  • Cărți psihologice 

Psihologia este cunoscută drept știința minții sau a comportamentului uman. Astfel, dacă te interesează acest domeniu și dacă îți dorești să îl descoperi cât mai intens, poți începe prin lecturarea unor cărți care au drept subiect psihologia sau aspecte care țin de aceasta. După ce parcurgi o carte de psihologie, îți vei da seama de anumite lucruri pe care le conștientizai și înainte, doar că nu le înțelegeai întocmai. Mai exact, vei ajunge la concluzia că și tu ești, într-o mică măsură, un psiholog. În conversația cu alte persoane sau în relațiile de zi cu zi, vei aborda într-un mod diferit gesturile sau reacțiile pe care oamenii de jurul tău le au. Poți începe cu cartea ”Arta manipulării” scrisă de Kevin Dutton. Dacă vrei să o găsești, click aici pentru a ajunge la ea.

  • Cărți de dragoste

Preferatele doamnelor și domnișoarelor, cărțile de dragoste întotdeauna vor face parte din biblioteca persoanelor de sex feminin. Iubirea și pasiunea mereu vor stârni curiozitatea și interesul, iar căutarea poveștilor similare de dragoste cu cele trăite personal te vor determina să parcurgi intens cărțile romantice. Există însă și bărbați atrași de acest domeniu de lectură, pentru a afla secretele reprezentantelor sexului frumos în ceea ce privește așteptările și dorințele pe care acestea le au. 

  • Cărți thriller

Dacă nu ești un împătimit al lecturii, dar totuși vrei să încerci ceva, neapărat trebuie să te apuci de o carte thriller, gen care poate îți este cunoscut, mai ales dacă ești cinefil.. Nimic nu se va compara cu ceea ce vei simți atunci când vei fi prins în subiect și cartea te va captiva, astfel încât să nu vrei să o mai lași din mână. Genul acela de carte care te lasă în suspans atunci când o pui pe noptieră sau care te prinde cu fiecare rând citit. Poate acest gen va deveni chiar preferatul tău. Există numeroase astfel de cărți, însă cel mai bine ar fi să alegi un subiect care să te atragă din prima!

Așadar, ține cont de cele prezentate în acest articol și alege-ți domeniu preferat de lectură care să te captiveze complet!

Sursa foto: shutterstock.com

Articolul precedentBolnavi dintr-un centru din Roman testați pozitiv COVID-19
Articolul următorAccident de muncă la Spitalul de psihiatrie Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.