0:00

A scăzut rata infectărilor COVID 19 în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiScădere ușoară a ratei infectărilor în județul Neamț, care astăzi, 10 februarie, a ajuns la 9,78 la mie, cu 5.518 pozitivi înregistrați în ultimele 14 zile.

În Alexandru cel Bun și Piatra Neamț incidența se menține la valori foarte mari, 21,48 la mie, respectiv 21,02. Și orașul Bicaz a ajuns la o incidență îngrijorătoare, 15,80 la mie, Pângărați și Dumbrava Roșie se mențin la o rată de peste 14 la mie.

Îmbucurător este faptul că în șase comune nemțene se înregistrează o rată mai scăzută de infectare față de zilele trecute, numărul localităților din județ în afara scenariului roșu (sub incidență de 3 la mia de locuitori) a crescut astăzi la 19.

202 pacienți nemțeni bolnavi de SARS-COV-2 și 22 de suspecți se află internați în diferite secții ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț. 80 de paturi sunt disponibile pentru pacienți pozitivi pe secții, toate paturile din ATI covid sunt ocupate și doar 3 paturi mai sunt disponibile pentru suspecți. Pentru internarea pacienților pozitivi cu alte patologii grave asociate mai sunt disponibile 70 de paturi, potrivit informațiilor din raportarea de astăzi, semnată de directorul Alexandru Filimon.

Grupul de Comunicare Strategică al MAI a raportat, în ultimul interval de 24 de ore, 26.466 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, la nivel național și 139 decese, dintre care unul anterior intervalului de referință.

Situația detaliată pe localități în județul Neamț o puteți citi mai jos.

incidenta L 10.02.2022

Angela Croitoru

Articolul precedentGrevă de avertisment la Prefectura Neamț
Articolul următorVânători-Neamț. Doi tineri au fost bătuți cu scândura!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.