0:00

Grevă de avertisment la Prefectura Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică a organizat astăzi, 10 februarie, o grevă de avertisment la Prefectura Neamț între orele 10.00 și 11.00. În acest interval, mai mulți funcționari au oprit lucrul în semn de protest, una din principalele nemulțumiri fiind salariile: „Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate”.

Sindicaliștii cer, de asemenea ca „Funcțiile publice din instituțiile prefectului să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apără interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”.

Prefectul județului Neamț Adrian Niță a declarat pentru Mesagerul de Neamț: „Nu am de unde să știu câți dintre angajații Prefecturii intenționează să proteste, însă nu cred că activitatea instituției va fi perturbată”.

ZCH

Articolul precedentAccident mortal. Un autoturism s-a ciocnit cu un autocar ce transporta 60 de persoane
Articolul următorA scăzut rata infectărilor COVID 19 în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.