pietricica turism

Un tânăr de 23 de ani a trecut pe lângă moarte, în noaptea de 22 spre 23 octombrie, după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de trenul marfar, care aprovizionează fabrica de ciment de la Taşca. Accidentul s-a petrecut la miezul nopţii, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Ticoş, Floarea, pe DN 12 C.

„Din primele cercetări efectuate de către polițiști la fața locului a rezultat că tânărul nu a oprit pentru a se asigura la Crucea Sf. Andrei, iar autoturismul a fost acroșat de un tren marfar şi târât pe o distanţă de 32 de metri”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „În urma coliziunii, conducătorul auto a fost rănit și a rămas încarcerat în autoturism, operațiunile de salvare durând circa două ore, perioadă în care traficul pe DN12C a fost blocat pe ambele sensuri de deplasare”.

Autoturismul a fost făcut „pachet”, iar şoferul prins înăuntru ca într-o menghină. Primul echipaj de prim ajutor care a ajuns la faţa locului a fost de la Ambulanţa Bicaz. Tânărul, blocat între bordul maşinii şi scaun, a fost monitorizat până ce au ajuns pompierii de la descarcerare şi ambulanţa SMURD. „Militarii au tăiat plafonul şi au făcut menevre pentru îndepărtarea bordului, care prindea picioarele victimei”, a precizat sublocotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Acţiunile de descarcerare au durat o oră şi jumătate, având în vedere situaţia la faţa locului şi faptul că militarii au fost nevoiţi să acorde o importanţă sporită securităţii proprii, în urma accidentului elementele de caroserie fiind torsionate şi rupte, cu muchii tăioase”. Tânărul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spitalul judeţean, unde a fost diagnosticat cu politraumatism şi fracturi la piciorul drept. După ce-a fost lovit în plin de tren şi târât pe calea ferată, nu poate spune decât că a avut foarte mare noroc că a scăpat doar cu atât. (C. MIRCEA)