0:00

Ieşenii vor să spargă gheaţa la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nicolo Napoli a fost adus pe banca tehnică a echipei CSMS Iași, pentru a salva ”corabia” din Dealul Copoului de la retrogradare. Sâmbătă, de la ora 16, italianul nu va conta în partida de la Piatra Neamţ, cu Ceahlăul, pe mai mulţi titulari, dar a anunțat că vizează prima victorie din campionat. Onduku şi Voicu sunt suspendaţi, în timp ce Mihalache, Liviu Mihai, Mitic şi Vladu vor lipsi din motive medicale. Şanse mici să evolueze sub Pietricica sunt şi în dreptul lui Valentin Coşereanu. Altă dată cele două echipe se luptau pentru un loc în jumătatea superioară a clasamentului Ligii I. Sâmbătă, pe municipalul pietrean, se va derula un nou ”derby al suferinței”, așa cum a fost și cel din urmă cu două sezoane, care a trimis Iașul în Liga a II-a în urma golului marcat de Golubovici, gol ce a însemnat salvarea pentru echipa pietreană.

Probleme de lot pentru Napoli

Ceahlăul ocupă locul 12, cu 12 puncte, la numai un punct de primul loc ce duce în liga secundă, în timp ce ieșenii n-au nicio victorie în 11 meciuri și sunt pe locul 17, cu 5 puncte, dar, cu toate astea vizează victoria, la Piatra Neamț.

“Din păcate, sâmbătă nu putem alinia cea mai bună formulă. Onduku şi Voicu sunt suspendaţi. Primul a fost eliminat, iar Voicu are cumul de cartonaşe galbene. De asemenea, Liviu Mihai, Mihalache, Mitic, Vladu şi Coşereanu au probleme medicale şi nu sunt apţi pentru acest joc. Veştile bune sunt că Bădic, care a lipsit în meciul cu Botoşaniul, este apt de joc, la fel şi Ciucur, care a fost schimbat în partida anterioară din cauza problemelor medicale”, a declarat preşedintele executiv Florin Prunea.

Acesta a preluat rolul de purtător de cuvânt al formației ieșene, ai căror oficiali au intrat în silenzio stampa, după criticile venite din interiorul clubului, ce acuzau conducerea adiministrativă și staff-ul tehnic de faptul că nu găsesc soluții pentru ieșirea din criză. În ciuda acestor probleme, oficialul din Copou este convins că echipa sa poate obţine victoria sub Pietricica.

“Chiar dacă ne lipsesc mai mulţi jucători, mergem la Piatra Neamţ să câştigăm. Timpul ne presează, trebuie să obţinem prima victorie. Este un meci foarte important pentru noi şi sunt convins că putem să luăm cele 3 puncte”, a punctat Prunea.

Florin Marin e sigur că elevii săi vor avea rezultate bune

De partea cealaltă nici Florin Marin nu are la îndemână decât varianta victoriei. Ceahlăul trebuie să învingă, pentru a urca în clasament și pentru a redresa echipa, ce pare a fi în rostogolire liberă către Liga a II-a.

”Avem o echipă tânără, jucătorii sunt inconstanţi, dar sunt sigur că rezultatele bune vor veni în continuare. Se poate întâmpla la orice echipă, dar mai ales la noi, unde avem jucători tineri, fără experiență, fără maturitate, astfel încât să poată să gestioneze bine situațiile. Dar, noi, pentru asta ne pregătim, pentru asta muncim, să nu mai repetăm greșelile, să știm să jucăm cu atenție fazele defensive, atunci când avem avantaj și să obținem cât mai multe puncte”, a declarat tehnicianul Florin Marin.

Achim, greu de înlocuit

Ceahlăul a ajuns din nou la statutul de echipă căreia i se pot lua puncte la Piatra Neamț. Așa a început campionatul, apoi Marin Barbu a fost înlocuit cu Florin Marin, iar după o serie de patru meciuri, cu Pandurii, Dinamo, Steaua și Chiajna, cota nemțenilor se transformase brusc, în bine. Apoi, a intrat într-o pasă proastă, în care, nu întâmplător am consemnat și protestul cu banderole albe al jucătorilor nemulțumiți de neachitarea restanțelor salariale, dar și accidentarea căpitanului Vlad Achim. Fără Achim la mijlocul terenului, jocul eficient al pietrenilor s-a modificat după alte patru meciuri, cu Viitorul Voluntari, FC Brașov, Gaz Metan Mediaș și FC Botoșani, ultimul meci de pe teren propriu, fiind cel mai slab făcut de pietreni pe teren propriu, în actualul campionat. Au urmat două săptămâni de pauză și speranțe de redresare, urmate de o repriză la Ploiești în care, parcă, s-a jucat miuța la poarta lui Calancea. A fost nevoie de intervenția energică a lui Florin Marin la pauză, pentru ca jucătorii Ceahlăului să-și dea drumul la joc și să-și creeze ocazii de gol la poarta adversă. Evoluțiile oscilante nu pot fi puse la infinit pe seama tinereții lotului și pe lipsa de experiență a jucătorilor, întrucât lotul Ceahlăului era același și la meciurile cu Steaua, Pandurii, sau Dinamo. Ceea ce a făcut diferența a fost determinarea jucătorilor, plus căpitanul Vlad Achim, care se dovedește a fi un jucător greu de în locuit.

”Cred că voi sta cam 6 luni. Sper să revin de la începutul returului. Să vedem! La sfârşitul lui februarie vor fi cam 5 luni, sper ca atunci să reiau pregătirile”, a spus Vlad Achim după operația la care a fost supus într-o clinică din străinătate.

Tot el a fost tranșant și când a recunoscut problemele financiare prin care trece clubul FC Ceahlăul: ”Conducătorii au zis că vor să vândă clubul. Nu ştiu ce discuţii au şi cât de avansate sunt”.

Este clar că toate aceste probleme și-au pus amprenta pe evoluțiile ulterioare ale formației pietrene, care nu mai are vivacitatea arătată atunci când echipa a fost preluată de Florin Marin. Tehnicianul principal al pietrenilor crede, însă, că și în actual formulă, pietrenii sunt capabili de surprize, în acest campionat, care este departe de a se fi încheiat.

”Dacă ținem cont de victoria noastră cu Steaua, din deplasare, sau cu Pandurii, tot în deplasare, ori de victoria Viitorului Voluntari la Astra Giurgiu, sau de victoria Botoșaniului, cu Dinamo, da e un campionat cu surprize. Vor mai fi. Sper să mai producem și noi câteva, însă până la final, e greu să ne propnunță de pe acum, pentru că nu am ajuns nici la jumătatea campionatului”, a punctat antrenorul principal al pietrenilor.

Ceahlăul – CSMS Iaşi se joacă, sâmbătă, de la ora 16, meci ce contează pentru etapa a 12-a a Ligii 1. Înaintea acestei confruntări, gazdele sunt pe locul 12 cu 12 puncte acumulate, iar CSMS Iaşi pe 17 cu 5 puncte.

Mihai STOIAN

Articolul precedentCâte 150 de euro pentru profesori
Articolul următorA scăpat cu viaţă, după ce l-a târât trenul 32 de metri

1 COMENTARIU

  1. Jos Cenzura! Vad in ultimul timp ca nu mai postati nici macar un comentariu,oamenii au castigat dreptul de a critica si de a polemiza,si de a persifla oameni,fapte…situatii etc.Din zece comentarii nici unul nu a fost postat,macar scoateti treaba cu comentariile daca nu sunteti transparenti.

Comentariile sunt închise.