* deputatul Mihaela Stoica şi-a anunţat ieri demisia din partid

* ”nu este cea mai fericită zi pentru mine”, a declarat parlamentarul nemţean

* demisia a fost motivată de dictatura politică impusă în PDL de echipa condusă de Vasile Blaga

* ”doamna Stoica m-a anunţat despre faptul că nu se mai regăseşte în PDL”, a declarat primarul Gheorghe Ştefan, preşedinte al PDL Neamţ

* Elena Udrea: „regret această plecare!”

Mihaela Stoica a demisionat, ieri, cu lacrimi în ochi, din Partidul Democrat Liberal, dar cu speranţa că se va regăsi în echipa pentru care a intrat în politică, în anul 2002, şi cu care a câştigat alegerile locale din 2004.

Parlamentarul şi-a motivat decizia prin faptul că actuala conducere centrală a partidului mimează opoziţia dar a reuşit să îşi creeze propria opoziţie în partid. De altfel, decizia Mihaelei Stoica este legată doar de actuala conducere centrală a PDL.

Sunt multe motive adunate in timp. Am avut alegeri care nu sunt reprezentative pentru un şef de partid, lucrurile nu s-au desfăşurat cum trebuia, nu a fost o competiţie reprezentativă şi corectă. Cred de asemenea că PDL nu face în acest moment o opoziţie constructivă. Am plecat de la guvernare în urma unei moţiuni, ceea ce însemna că aveam multe lucuri de pus la punct. Puteam face aceste lucruri acum dar nu le facem. Din păcate, PDL nu face lucruri constructive pentru oameni. Ori, a face politica doar de dragul de a face politică nu mă reprezintă. Îmi respect colegii, îl respect pe domnul Blaga şi foarte mulţi dintre colegii din PDL îmi sunt dragi. Dar pentru mine, Vasile Blaga şi alţi colegi din conducerea centrală a PDL nu sunt modelul meu de a face politică. Mie îmi plac oamenii care au viziune”, a declarat deputatul independent Mihaela Stoica.

”Cred că pentru România, nu corupţia este principalul factor care ne trage înapoi ci incompetenţa. Este un moment când PDL trebuie să construiască pe competenţă şi nu pe favoritisme, ca acum. Dar PDL nu vrea să promoveze oameni competenţi, pe criteriul meritocraţiei”, a adăugat parlamentarul nemţean.

Vizibil emoţionată, fostul viceprimar de Piatra Neamţ a reuşit să îşi stăpânească lacrimile şi a răspuns întrebărilor reci ale jurnaliştilor. Una dintre acestea se referea la viitorul politic al său, în contextul Mişcării Populare şi, de ce nu, a unei eventuale treceri în barca puterii aşa cum se pare că va face senatorul Leonard Cadăr.

Mihaela Stoica nu a lăsat loc de nici o speculaţie.

”Nu mă înscriu în niciunul dintre actualele partide, cu atât mai puţin în PSD sau PNL, nici acum, nici mai târziu. Vreau să mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat în ultimii 11 ani. Am avut foarte multe împliniri, mai ales la Primărie, locul meu de muncă drag. Nu am avut nicio legătură cu demisia senatorul Leonard Cadăr, nu l-am simţit ca un membru foarte activ, ataşat de valorile PDL. Plecarea lui este către PNL, aşa am înţeles, şi nu are nimic în comun cu mine. Pe mine nu mă veţi regăsi cu siguranţă în actualele partide. Când voi regăsi o echipă ca aceea din 2002, când am intrat în politică (echipa lui Gheorghe Ştefan – n.r.), şi cu care am câştigat alegerile în 2004, voi merge alături de ea”, a precizat deputatul Mihaela Stoica.

Cât priveşte Mişcarea Populară, parlamentarul a evitat să facă o declaraţie concretă. ”Există o contradicţie în ceea ce înseamnă politicieni şi cei care au şi o altă meserie, ca intelectualii sau tehnocraţii. Cele două categorii au nevoie una de cealaltă şi sper să înţeleagă acest lucru. Din ceea ce ştiu eu, oamenii care activează în Mişcarea Populară sunt oameni de mare valoare, pe care îi respect. Nu am primit nicio propunere de la Mişcarea Populară”, a declarat fostul viceprimar de Piatra Neamţ.

Gheorghe Ștefan: ”Mi-a spus că nu se mai regăsește în PDL”

 Preşedintele PDL Neamţ, primarul Gheorghe Ştefan a declarat că Mihaela Stoica i-a spus despre decizia de a demisiona din partid dar şi despre motivele demisiei. De altfel, şi parlamentarul declarase că l-a înştiinţat pe Gheorghe Ştefan. ”Mi-a spus să fac cum cred”, a declarat Mihaela Stoica despre reacţia primarului.

Declaraţia primarului Gheorghe Ştefan cu privire la demisia Mihaelei Stoica din PDL a fost scurtă: ”Doamna Mihaela Stoica m-a anunţat despre decizia pe care a luat-o însă demisia este un act unilateral. Mi-a spus că nu se mai regăseşte în PDL şi vrea să facă o opoziţie constructivă din postura de deputat independent”.

În conferinţa de presă pe care a susţinut-o singură la sediul PDL Neamţ, Mihaela Stoica a vorbit şi despre colaborarea ”foarte bună” pe care a avut-o cu Gheorghe Ştefan, atât ca preşedinte de partid cât şi ca primar.

”Am avut o foarte bună colaborare cu primarul Gheorghe Ştefan şi sper să o am în continuare. Voi sprijini în continuare activitatea Primăriei Piatra Neamţ. A fost o onoare pentru mine să fac parte şi din echipa PDL Neamţ”, a declarat deputatul Mihaela Stoica.

(G.A.)

Elena Udrea: ”Regret plecarea doamnei Stoica”

„Am spus că există multe nemulţumiri în urma alegerilor interne, dar i-am încurajat pe cei care m-au susţinut să rămână în PDL”, a declarat, pentru cotidianul ”Ceahlăul”, Elena Udrea, deputat în colegiul 4 Roman.

Reacţia parlamentarului vine după ce în mai puţin de o săptămână, în PDL s-au înregistrat demisiile a doi parlamentari.

Regret plecarea doamnei Mihaela Stoica din PDL, mai ales că este al doilea parlamentar care părăseşte partidul într-o singură săptămână. (…) Știu şi am spus că există multe nemulţumiri în urma alegerilor interne, dar am sperat şi sper ca actuala conducere să îi facă pe toţi colegii să se simtă parte a proiectului partidului. Personal i-am încurajat pe toţi cei care m-au susţinut să rămână şi să se implice în reconstrucţia PDL”, a declarat deputatul Elena Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi-a exprimat speranţa ca Mihaela Stoica să nu plece spre PSD sau PNL, fapt infirmat, de altfel, de deputatul demisionar.

Și politicienii plâng!

Imediat după conferinţa de presă, deputatul Mihaela Stoica s-a retras, singură, în biroul principal al sediului PDL Neamţ, acolo unde de-a lungul anilor a pregătit, alături de echipa lui Gheorghe Ştefan, strategiile câştigătoare ale partidului dar şi ale municipiului Piatra Neamţ. Era probabil o regăsire de sine, o introspecţie dar şi un remember al celor peste 11 ani de activitate, de apartenenţă la o echipă.

Mânat de un ultim răspuns pe care îl aşteptam de la Mihaela Stoica, am bătut la uşă şi am intrat fără să aştept vreun răspuns favorabil. Întrebarea mi-a îngheţat pe buze. Mihaela Stoica plângea! Politicianul care s-a bătut de la egal la egal cu bărbaţii din partide şi pe care i-a învins, viceprimarul în pixul căruia au stat decizii de zeci de milioane de euro, parlamentarul care nu a schiţat nici cea mai mică grimasă atunci când a luat cuvântul în faţa a sute de colegi, plângea!

Semn că politicianul este dincolo de orice un om ca toţi oamenii, cu sentimente, cu amintiri dar mai ales cu speranţe!

 

Articolul precedent„Apunake” s-a născut la Roznov
Articolul următor22 aprilie, zi cu roşu în calendarul comuniştilor: Lenin şi marile falsuri ale istoriei

1 COMENTARIU

  1. Sunt si voi ramine un simpatizant inrait al partidului taranist crestin democrat cu parinti ce au facut ani de temnita politica.In momentul cind vezi ca al tau coleg-primar de sector – spune la congresul P.S.D ca la congresul P.C.R a mai fost la fel, parca traiesti cu impresia, ca cea fost inainte de U.S.L.a fost mai bun. Am ajuns la concluzia ca Nastase a fost un martir si nicidecum unul care a furat. Au aparut Iliescu care ne-a mentinut la nivelul de acum, Vanghelie, Oprisan, vor apare Hrebenciuc, Niki spaga, Mischie, Miron etc.Credeam ca Base cu clica lui erau ultimele bastione de inlaturat pentru noi dar renasc din cenusa si se ridica alti.Ei spera sa reziste ? Nu cred mai mult de 4 ani cit dureaza o pacaleala.

Comments are closed.