0:00

Reprezentanții liceelor din Neamț au mână liberă să meargă prin școlile gimnaziale și să convingă elevii, cât și părinții acestora, să îi aleagă. Potrivit inspectorilor din cadrul IȘJ Neamț cea mai grea misiune o au reprezentanții Liceelor Tehnologice care au cuprins în planul de școlarizare pentru anul 2014-2015 și clase de profesională. Începând de anul viitor, elevii care vor să se înscrie la învățământul profesional cu durată de 3 ani o pot face după absolvirea clasei a VIII-a. Până acum, învățământul profesional a avut o durată de 2 ani, iar elevii care optau pentru această formă o puteau face doar după absolvirea unui an de liceu.

„Misiunea directorilor care și-au propus înființarea de clase profesionale este una dificilă. Practic, acum se vede cât de eficient este folosit marketing-ul educațional. Cine convinge mai mult acela are de câștigat. Bineînțeles că promovarea propriei școli trebuie să fie fair-play astfel încât să nu denigreze celelate școli. Ce-i care-și dau interesul își vor forma clase”, a declarat Gabriela Banu, inspector școlar general adjunct.

În majoritatea liceelor din Neamț, o primă promovare se va face în săptămâna „Școala Altfel” (7-11 aprilie), când mai multe unități de învățământ vor organiza „Ziua Porților Deschise”. (M.T.)

Articolul precedent17 primării au maşini de pompieri
Articolul următorCota unică menţinută la 16%