usl traieste

* BEJ Neamț a hotărât înlăturarea imediată a afișelor electorale ce au înscripționată denumirea prescurtată USL
* “Utilizare care, în mod evident, s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale”, se precizează în decizia BEJ Neamţ, semnată de judecătoarea Gabriela Elena Botezatu.

În urma unei reclamații a PNL Neamţ, Biroul Electoral Județean a hotărât înlăturarea imediată de pe raza județului a afișelor electorale și materialelor de publicitate electorală ce au înscripționată denumirea prescurtată USL sau expresii ce includ acest acronim. Iată în rândurile următoare, poziţia PNL Neamţ faţă de situaţie şi faţă de decizia Biroului Electoral Judeţean.

„COMUNICAT DE PRESĂ

PSD încalcă legislația electorală

Biroul Electoral Judeţean Neamț a admis plângerea înregistrată de Filiala Neamț a Partidului Național Liberal, privind utilizarea nelegală de către Alianța Electorală PSD-UNPR-PC a semnului electoral și denumirii alianței Uniunea Social Liberală sub forma acronimului USL, acțiuni menite să inducă în eroare alegătorii cu privire la configurația și orientarea politică a acestei alianțe electorale.

PNL Neamț a cerut, prin plângerea depusă miercuri, 7.05.2014, dispunerea măsurilor necesare pentru sancţionarea acestor abateri, în special prin înlăturarea materialelor ce conţin trimiteri explicite la USL şi interzicerea utilizării pe viitor a însemnelor USL, această alianţă nemaiexistând şi neputând exista fără acordul PNL.

Prin decizia BEJ Neamț din 9.05.2014, s-a dispus înlăturarea, de îndată, a afişelor electorale și materialelor de publicitate electorală  ce au inscripționate denumirea prescurtată USL, sau expresii ce includ acest acronim, de pe raza județului Neamț.

Nerespectarea dispozițiilor deciziei BEJ Neamț constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

«PSD, la fel ca și fratele său PDL, a încercat să îşi șteargă urmele, asumându-și o altă identitate.  Furtul intelectual trebuie sancționat, iar justiția și-a făcut treaba. Sunt sigur că și nemțenii vor penaliza această conduită nevotându-i», a declarat Dorin Ursărescu – președintele Filialei PNL Neamț”.

BEJ Neamţ: S-au încălcat prevederile legale

„În dovedire, petentul a anexat un număr de cinci planşe foto conţinând imagini cu afişele electorale utilizate de Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC. Analizându-se plângerea formulată, prin raportare la materialele doveditoare anexate şi textele legale aplicabile în cauză, se constată că prezenta plângere este întemeiată, urmând a fi admisă în parte. (…) Din analizarea planşelor foto prezentate în dovedire, reiese că pe o parte din afişele electorale utilizate în campania electorală derulată pe raza judeţului Neamţ de Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC pentru Alegerile Europarlamentare din 25 mai 2014, se regăseşte inscripţionat acronimul USL, în expresii de genul «Continuăm USL» sau «USL trăieşte», utilizare care, în mod evident s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale (…), de vreme ce Uniunea Social-Liberală nu participă la prezentele alegeri, iar Partidul Naţional Liberal nu şi-a exprimat acordul pentru folosirea denumirii prescurtate USL de noua alianţă electorală”, se precizează în decizia BEJ Neamţ, semnată de judecătoarea Gabriela Elena Botezatu. (M. CONSTANTINESCU)

bej pnl 01

bej pnl 02

bej pnl 03

Articolul precedentVolei în șosete? Nuuuu…
Articolul următorCeas aniversar pentru CN ”Calistrat Hogaș”