hogas 01

Colegiul Național ”Calistrat Hogaș”, din Piatra-Neamț, a mai crescut cu un an, motiv pentru care conducerea unității școlare, împreună cu toți cei care își dedică viața pentru formarea de caractere și, nu în ultimul rând, sprijiniți de elevi, anunță celebrarea momentului aniversar. Programul Zilelor CN ”Calistrat Hogaș”, stabilit pentru perioada 12-16 mai, a fost ornat cu de toate: concursuri de creație, de matematică, campionat de dezbateri, competiții sportive, expoziții de creație plastică și fotografie, concerte.

„Hrănită de luminata dorinţă a dascălilor şi a tinerelor vlăstare de a se împlini prin cunoaştere, şcoala pe care o numim azi Colegiul Naţional «Calistrat Hogaş» fiinţează din 1885 şi se înfiinţează în 1910. De aici, adică de atunci, istoria ei izvorăşte neîncetat şi ostoieşte setea de învăţătură a şirului de generaţii pe care le-a crescut”, se precizează pe site-ul colegiului.

În 6 februarie 1970, unitatea școlară a primit denumirea de Liceul “Calistrat Hogaş”, instituţia funcţionând numai cu clase de învăţământ teoretic. Din 15 septembrie 2004 instituţia și-a schimbat denumirea, din Liceul Teoretic “Calistrat Hogaş”, în Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş”. Unitatea școlară și-a aniversat centenarul existenței sale în 2011.

Locuri la limba engleză

Colegiul Național ”Calistrat Hogaș”, din Piatra-Neamț, pune la dispoziție 30 de locuri, pentru toți elevii care se pregătesc să intre în clasa V-a și sunt atrași de limba lui Shakespeare. Proba de verificare a cunoștințelor de limba engleză (scris și oral) va avea loc sâmbătă, 24 mai, cu începere de la ora 9. Înscrierile se fac în perioada 5-21 mai, între orele 8-16, în zilele lucrătoare, la secretariatul colegiului (tel. 0233/215853). Detalii și informații suplimentare se pot obține de la secretariat sau consultând site-ul www.calistrathogas.ro. (M. TEODOROF)