reclama autocenter

PS Ignatie Mureșanul este noul Episcop al Eparhiei Hușilor, informează agenţia de ştiri basilica.ro. Ierarhul a fost ales joi, 5 octombrie, cu majoritate de voturi, de către membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul ședinței de lucru prezidate de Patriarhul Daniel.

“Pentru scaunul episcopal vacant al Huşilor, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a propus doi candidaţi. Pe lângă PS Ignatie Mureșanul, a fost propus și Arhimandritul Nichifor Horia, Exarhul Administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor și starețul Mănăstirii Sfinții Trei Ierarhi din Iași”, precizează sursa citată.

Scaunul de Episcop al Hușilor a rămas vacant în luna august în urma retragerii Episcopului Corneliu. Conform Statutului Bisericii Ortodoxe Române, în maximum 60 de zile de la vacantarea unui scaun episcopal, Sfântul Sinod trebuie să aleagă un nou Chiriarh.

Pe ordinea de zi, s-a mai aflat canonizarea Mitropolitului Iosif Naniescu, care va purta numele Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei şi a unui mirean foarte evlavios, Gheorghe de la Piatra Neamţ, pentru care s-a recomandat numele de Gheorghe Pelerinul. De asemenea, a fost introdus în calendarul ortodox român Sfântul Neofit Zăvorâtul din Biserica Ciprului.

În timpul întrunirii, s-au discutat şi alte teme: viaţa Bisericii, învăţământ, ora de religie, activităţi privind diaspora ortodoxă română şi unele aspecte pastorale şi misionare din cuprinsul Eparhiilor. (ZCH NEWS; FOTO: www.basilica.ro)

Articolul precedentA căzut de pe biserica din cimitirul “Eternitatea” Roman
Articolul următorVIDEO Piața Centrală – administrată direct de Primăria Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.