Plenul CL Piatra Neamț a decis astăzi, 6 octombrie, cu unanimitate, ca Piața Centrală din municipiu să fie administrată direct de Primăria Piatra Neamț, printr-un serviciu special creat, a cărui reglementare urmează să fie statuată într-o proximă ședință.

Până atunci, după succesul înregistrat în ședința de astăzi, părțile beligerante au început dulcele vals al comunicării publice.

Grupul consilierilor PSD a transmis deja un comunicat de presă, în vreme ce reacția primarului Dragoș Chitic a fost mai promptă și la fața locului, adică o conferință imediat după ședință.

Comunicatul celor de la PSD:

«PSD şi ALDE Piatra-Neamţ anunţă cetăţenii din municipiul Piatra-Neamţ că în şedinţa de astăzi, Consiliul Local Piatra-Neamț a votat pentru punerea în aplicare a propunerii făcută de grupul PSD ALDE, aceea ca Piaţa Centrală Agroalimentară Sf. Gheorghe să fie administrată direct de Primăria Piatra-Neamț până la definitivarea procedurilor de atribuire prin licitaţie publică.

Din acest moment primarul municipiului Piatra-Neamţ şi instituţia pe care o conduce trebuie să organizeze toate activităţile care să ducă la îndeplinire hotarârea Consiliului Local.

Încă o dată PSD şi ALDE au demonstrat identificarea soluţiei optime de deblocare a unei situaţii inacceptabile creată de primarul Dragoş Chitic.

Reamintim că această propunere a fost făcută de grupul consilierilor locali PSD şi ALDE cu multe luni în urmă.

Grupul consilierilor locali PSD şi ALDE Piatra-Neamț».

Declarația primarului Dragoș Chitic, după votul din Consiliul Local:

A fost nevoie de șapte luni de zile, de presiuni publice, de nouă ședințe de Consiliu Local ca să înțeleagă și consilierii locali de la PSD și ALDE ca Piața Centrala din Piatra Neamț trebuie deschisă. După articolele din presa locală care au demascat intenția PSD de a atribui piața prietenilor de familie și asociaților de afaceri ale liderilor social democrați, astăzi au aprobat, în sfârșit, o variantă propusă de mine, care ar putea duce la deschiderea pieței până la începutul lunii decembrie. După votul favorabil de astăzi, din Consiliul Local, voi mobiliza la maxim toți factorii responsabili pentru deschiderea cât mai rapidă a pieței. Trebuie respectați toți pașii procedurali legali, dar am convingerea că, printr-un efort comun, vom reuși să deschidem Piața Centrală până în luna decembrie și să oferim pietrenilor o bucurie de sărbători”.

Ședința Consiliului Local Piatra Neamț:

Briefing de presă susținut de primarul Dragoș Chitic și secretarul Florin Fecic, la finalul ședinței:

 

Articolul precedentA fost ales noul Episcop al Huşilor * Mirean evlavios de la Piatra Neamţ adăugat în Calendarul Ortodox
Articolul următorSpitalul Târgu-Neamţ: Număr record la donarea de sânge
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.