0:00

Telefonice cu dl. Ulea, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sorin Ulea, directorul DSVSA, sub imperiul emoțional al acestor zile în care se află sub lupa Corpului de Control al ministrului Daniel Constantin, a sunat ieri dimineață la redacția noastră pentru a anunța că ”din acest moment, a încetat orice relație instituțională între ziarul Mesagerul și ziarul Ceahlăul și instituția pe care o conduc, unde sunt director”. Nu a folosit strict expresia persona non grata, dar sensul a fost același. Chiar când i-am amintit că, totuși, Direcția Sanitar Veterinară este o instituție publică, cu toate drepturile și obligațiile care derivă din asta, dl. Ulea a fost tranșant: ”Știu că este o instituție publică, nu-mi spuneți mie, că știu eu mai bine decât dvs.” Nu ne îndoim, mai ales că știm că toți șefii se aleg pe bază de competențe. Prieteniile politice sau profesionale nu au niciun fel de importanță, mai ales în cazul numirii dlui Ulea.

Subliniind faptul că ”nu este o amenințare”, dl. Ulea ne-a avertizat și să ne pregătim pentru o întâlnire în instanță cu el, întrucât consideră că i-a fost lezată imaginea. Că el nu a dorit ”să pornească un război” și că a ”stat la locul lui”, dar ”așa nu se mai poate”.

Suntem de acord cu domnia sa, cel puțin în acest ultim punct. Categoric, așa nu se mai poate. Nu se mai poate ca o instituție publică, plătită din bani publici ca să vegheze la siguranța alimentară – în primul rând – și la rigurozitate în domeniul veterinar – în subsidiar, să nu-și facă datoria, măcar cea prevăzută de lege, dacă nu și cea de bun simț. Nu se mai poate ca, la tot pasul, să existe crâșme cu aspect de bombă, dar cu autorizație în țiplă de la cei care ar trebui să le verifice minimele dotări și utilități. Nu se mai poate ca acțiunile de control să fie făcute din an în Paști, doar la ”tematici”, doar pe sprânceană, fără nicio finalitate vizibilă cu ochiul liber sau măcar notabilă la nivel olfactiv. Nu se mai poate ca în galantare să se vândă produse de proveniență îndoielnică și, ca să cităm din colegii de breaslă ai dlui Ulea, cu ”modificări organoleptice” care bat înspre vinețiu-putred. Nu se mai poate ca să vină DIICOT-ul și să-ți spună ție, Direcție, că ai probleme în ograda proprie. Nu se mai poate ca în piețe să se vândă carne de vită tăiată pe marginea șanțului, fără ca instituția condusă de dl. Ulea să-și facă treaba. Nu se mai poate ca aceeași instituție publică să acopere, cu multă nesimțire, sub pulpana secretului de serviciu, rezultatele controalelor în care se vorbește despre încălcări grave ale legii.

În fine, nu se mai poate ca aceeași instituție să rămână un bastion al necomunicării.

Dacă ar trebui să ne cerem scuze pentru ceva ar fi că am deranjat singurul suflet care ține la clădirea unde dl. Ulea este șef: câinele comunitar de pază.

Dana OSTAHIE

Cine răspunde de comunicare la DSVSA?

Doresc să vă informez că începând cu data de 19.02.2014, conform Deciziei nr. 16/19.02.2014 a Directorului Executiv Dr. Ulea Sorin, eu nu mai fac parte din Compartimentul de Relații cu Mass Media și nu mai sunt purtătorul de cuvânt al instituției. Conform Deciziei, purtătorul de cuvânt al DSVSA Neamț este Directorul Executiv al instituției, d-ul Dr. Ulea Sorin, iar coordonatorul Biroului de Relații cu Mass Media este d-ul Dr. Ciubotariu Sorin. Urmare celor scrise mai sus, vă rog să trimiteți pe adresa oficială a instituției toate cererile cu privire la obținerea informațiilor de interes public ale instituției noastre. Dr. Constantin Lipan

Articolul precedentAlexandru Drăgan: Am susținere totală de la București
Articolul următorCâinele de la DSVSA