0:00

Neamț. Verificări în baruri și restaurante: au fost aplicate amenzi de 29.000 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFuncționarii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț au efectuat controale în baruri și restaurante în cadrul unei acțiuni care a avut loc în perioada 12 – 15 iunie. Acțiunea a făcut parte din cadrul unei campanii naționale care a urmărit modul în care sunt respectate normele referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii din domeniu. Inspectorii au trecut pe la 25 de firme de profil și au găsit nereguli pentru care au aplicat amenzi și măsuri de remediere.

La un angajator a fost identificată o persoană care presta activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității. Pentru încălcarea legislației  în domeniul relațiilor de muncă,  inspectorii de muncă au aplicat angajatorilor 9 sancțiuni contravenționale din care 6 amenzi în cuantum de 29.000 lei și 3 avertismente. Au fost dispuse 22 măsuri de remediere a neconformităților constatate”, conform ITM Neamț.

Unii angajatori nu respectau obligația de a încheia contract individual de muncă, în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității, iar în alte cazuri nu era țintă evidența orelor prestate zilnic de fiecare angajat. Printre neregulile găsite în teren se numără și neîntocmirea regulamentului de ordine interioară ori nerespectarea obligației de a stabili prin  contractul individual de muncă un spor la salariu, pentru situațiile în care repausul săptămânal este acordat și în alte zile decât sâmbătă și duminică. În alte cazuri nu s-a putut face dovada plății în totalitate a drepturilor salariale aferente lunilor aprilie și mai 2024, iar uneori durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore pentru salariați nu era  urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

FOTO: ITM Neamț

(G.S.)

Articolul precedentProgramul Zilelor Orașului – Piatra Fest 2024
Articolul următorConducere nouă la Garda de Mediu Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.