0:00

Controale la firmele de pariuri și jocuri de noroc din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFuncționarii din cadrul ITM Neamț au avut o acțiune de verificare care a vizat agenții economici care se ocupă cu jocuri de noroc și pariuri. Activitatea a avut loc în perioada 29 mai – 1 iunie, timp în care inspectorii de muncă au trecut pe la 11 firme de profil.

La un angajator au fost identificate două persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității. Pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă,  inspectorii de muncă au aplicat angajatorilor șase sancțiuni contravenționale din care cinci amenzi în cuantum de 44.800 lei și un avertisment. Au fost dispuse nouă măsuri de remediere a neconformităților constatate”, anunță Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț.

Printre neregulile găsite în teren se numără nerespectarea obligației de a încheia contract individual de muncă, în formă scrisă salariaților și cea de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, precum și neacordarea repausului de 24 ore după 12 ore de muncă. Unele dosare de personal erau incomplete, alte firme nu transmiteau în timp util datele în registrul general de evidență a salariaților sau nu eliberau adeverințe de vechime celor care încetau activitatea.

Obiectivele acțiunilor de control au constat în identificarea firmelor de profil, verificarea privind respectarea prevederilor legale în vigoare, eliminarea neconformităților prin dispunerea de măsuri obligatorii precum și creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

FOTO: ITM Neamț

(G.S.)

Articolul precedentOportunitate: 200.000 de euro pe proiect pentru școlile pilot
Articolul următorFemeie din Roman dată dispărută
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.