0:00

Oportunitate: 200.000 de euro pe proiect pentru școlile pilot, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Educației a lansat apelul „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot”, în valoare totală de 12 milioane de euro, fără TVA, finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Prin intermediul acestuia, școlile care vor să piloteze noi modele curriculare și de carieră didactică sau de management descentralizat pot aplica pentru 200.000 de euro per proiect, până pe 16 iulie, ora 17:00.

În cadrul acestuia, vor fi alese 60 de școli din întreaga țară, care trebuie să aplice planul de pilotare pe o perioadă de minimum 1 an școlar și fără să depășească termenul limită până la care trebuie finalizată investiția, 31 martie 2026.

Pentru anul școlar 2024-2025, selecția unităților de învățământ cu statut de unitate-pilot se va face exclusiv prin intermediul apelului de proiecte Granturi pentru unitățile de învățământ pilot, finanțat prin PNRR.

În cadrul acestui apel sunt eligibile unitățile de învățământ preuniversitar de stat, acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu, de nivel preșcolar, primar, gimnazial, liceal de orice filieră, postliceal sau unități din învățământul profesional și tehnic.

Două mari categorii de proiecte pot fi finanțate: proiecte cu beneficiar unic, respectiv o singură unitate de învățământ eligibilă -caz în care valoarea maximă a finanțării este de 200.000 de euro sau proiecte implementate în parteneriat încheiat între două sau mai multe unități de învățământ eligibile, la care valoarea maximă a finanțării nerambursabile va fi calculată înmulțind numărul unităților de învățământ cu 200.000 de euro, până la maximum 1.000.000 de euro/parteneriat.

Angela Croitoru

Foto: Edu.ro

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Românii vor avea dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii!”
Articolul următorControale la firmele de pariuri și jocuri de noroc din Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.