0:00

Conferința „Încercări asupra creației poetico-filosofice eminesciene“ la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț va găzdui, vineri, 14 iunie 2024, o conferință de excepție intitulată „Încercări asupra creației poetico-filosofice eminesciene“, susținută de prof. univ. dr. Ștefan Munteanu, renumit eminescolog. Evenimentul, care marchează 135 de ani de la trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu, va începe la ora 12:30, în Sala Info-Club II și va fi moderat de prof. Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.

Cu această ocazie, publicul prezent va avea parte și de un moment muzical special, oferit de violonista Inge Olaru.

Prof. univ. dr. Ștefan Munteanu, un eminescolog de renume, s-a născut la 5 martie 1951 în comuna Găiceana, județul Bacău. Acesta este o personalitate marcantă în studiul filosofiei și literaturii românești. Este absolvent al Facultății de Filosofie (1980) și al Facultății de Drept (1987) de la Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iași, și a obținut titlul de doctor în filosofie în 1997.

Pe parcursul carierei sale, Ștefan Munteanu a primit numeroase distincții prestigioase, printre care: Premiul „Ion Petrovici“ al Academiei Române (1999) pentru lucrarea „Filosofia indiană și creația eminesciană“, Premiul Uniunii Scriitorilor din România (2003) pentru „Ipostaze ale spiritului filosofic românesc“, Premiul Fundației Culturale „Georgeta și Mircea Cancicov“ Bacău (2005) pentru „Aspecte filosofico-juridice implicate de procesul integrării europene“.

Prof. Munteanu este autorul mai multor lucrări valoroase, cum ar fi „Dimensiuni ale spiritualității indiene“, „Picături de filosofie“, „Fulgurații eminescologice“ și „Domenii ale filosofiei“.

Denisa POPA

Articolul precedentPiatra-Neamț va fi capitala dansului sportiv pentru două zile
Articolul următorÎnchisoare cu suspendare pentru mită la polițist
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.