0:00

Numărul vizierelor confecționate și donate cadrelor medicale a crescut considerabil, după ce liceenii din clubul de robotică Cyb3rGOds al Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț au primit sprijin din mai multe părți.

 

Inițiativei informaticienilor li s-au alăturat de la colegii lor de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, dar și oameni de afaceri din Piatra Neamț și Iași. Pe lângă singura imprimantă 3D de care dispuneau, informaticienii au acum patru imprimante și speră că vor reuși să ajungă la o producție de 50 viziere pe zi. Timpul de fabricare este de aproape două ore, orice ajutor fiind binevenit. Vizierele produse au fost donate Serviciului Județean de Ambulanță Neamț și Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. „Mulțumim Colegiului Național Calistrat Hogaș care ni s-a alăturat demersului nostru! Astăzi am reuşit să punem împreună la lucru cele două imprimante, dublându-ne astfel capacitatea de producție! De asemeni, un nou set de viziere a fost donat astăzi secției de Neurologie a SJU Piatra Neamț! Și veștile bune nu se opresc aici! Datorită eforturilor firmei IrisRobotics din Iași, mâine vom primi cele 2 imprimante achiziţionate prin donaţiile sponsorilor noştri – Enterprise Concept, Grifserv SRL şi AlidoProiect SRL! Astfel, cu 4 imprimante la lucru, sperăm ca începând de sambătă să putem produce în jur de 50 de viziere pe zi! Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat! Numai împreună vom reuși să trecem peste acest impas!”, afirmă liceenii echipei de robotică Cyb3rG0ds.

La inițiativa  Asociației Nație Prin Educație, alături de alte echipe de robotică din țară implicate în programul BRD First Tech Challenge, echipa CNI realizează prin printare 3D partea de susținere a vizierelor la care atașează o folie de laminat. Au plecat deja, sub formă de donație, 24 de viziere către Ambulanța Neamț și 16 pentru blocul operator de la Maternitatea SJU Neamț. Pe măsură ce se realizează următoarele, vor fi trimise către alte secții, deoarece cererile sunt foarte mari, se precizează într-un comunicat CNI Piatra Neamț. „Pe acest drum nu s-ar fi pornit fără implicarea partenerilor de la societatea Grifserv, cei care participă direct la confecționarea materialelor medicale, cu resurse tehnice și umane. De curând s-a alăturat efortului echipei Cyb3rG0ds un alt partener de nădejde  – Enterprise Concept, sponsorizând achiziționarea unei noi imprimante 3D, dar și făcând crowdfunding pentru Fundaţia INFOMAT a colegiului. Profesioniștii de acolo, pregătiți să reproiecteze modele de business și să genereze valoare adăugată prin poziționarea tehnologiei ca o bază de creștere, au dat dovadă de ceea ce ne dorim cu toții în aceste zile, solidaritate și responsabilitate”, potrivit CNI Piatra Neamț.

(C.I.)

Articolul precedentProcesiune neanunțată cu moaștele Cuvioasei Pasacheva în Neamț
Articolul următorL4&L5 AJF Suceava a decis încheierea campionatelor judeţene