Cotizația plătită de membri de sindicat din învățământul nemțean scade la 0,4% din venitul brut, față de 0,5% cât a fost până acum. Sindicaliștii nemțeni plătesc lunar această taxă, suma este deductibilă fiscal și, pe fond, banii care ajung, în medie, la Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învățământ și Cercetare Științifică (SLLÎCȘ) Neamț sunt aceeași.

fsli neamt gabriel plosca„Am făcut această reducere la cotizație întrucât, odată cu creșterile salariale în învățământ, așa cum au fost ele, în mod real mult mai reduse, procentul de 0,4% asigură, în medie, aceleași fonduri pentru nevoile sindicatului. Oricum, din anul 1990 noi, la Neamț, am mers cu 0,5%, nu cu maximul de 1% cât prevede legea. Am fost singurul sindicat din țară care am avut și în continuare avem cel mai mic procent la cotizație, avem o medie de 14 lei pe membru. Iar, o parte consistentă din acești bani îi dăm mai departe, la afilierile pe care le avem la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și la Confederația Sindicatelor Democratice din România”, a declarat prof. Gabriel Ploscă, liderul SLLÎCȘ Neamț.

La un calcul simplu, media de 14 lei lunar ce se adună de la cei peste 6.800 de membri de sindicat, câți mai sunt în Neamț, asigură aproximativ 95.000 lei. Pe lângă cotizațiile ce ajung la federațiile cu sprijinul cărora lupta sindicală se poartă la nivel înalt, inclusiv pe principiul reprezentativității, sindicatul din Neamț se preocupă și de celelalte probleme ale membrilor săi. Ajutoarelor financiare în caz de boală, deces, calamități care se acordau până acum membrilor de sindicat, li se adaugă „un bonus de 500 de lei la nașterea unui copil, din fondul de solidaritate”, mai spune liderul Gabriel Ploscă. Sprijinul bănesc pentru nou-născut se acordă începând cu data de 1 iunie 2018. (C.I.)

Articolul precedentInfarct la primărie
Articolul următorFestival istoric la Roman: Zargidava (PROGRAMUL OFICIAL)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.