0:00

O adresă trimisă în școli, zilele acestea, de Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamț a bulversat cadrele didactice. Perspectiva de a primi, în luna cadourilor, doar 88% din salariu, a stârnit nu doar stupoare, ci și o mică revoltă a dascălilor. Verbală, mai mult, și care a înroșit telefoanele liderilor de sindicat din școli, în încercarea de a lămuri unde s-a produs discrepanța între ce declara conducerea inspectoratului în toamnă și ce scria negru pe alb în adresa de acum. Astăzi, 13 decembrie, cu o zi înainte de momentul când personalul din învățământul nemțean va afla exact cum stau lucrurile direct de la bancomat, situația este limpezită de conducerea ISJ.

IȘJ și SLLÎ Neamț: Profesorii primesc salariul întreg în 14 decembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProf. Elena Laiu spune că nimeni nu are motive de îngrijorare, mai ales că nu este prima lună când bugetul de salarii vine pe bucăți: „88% s-a primit pentru salarii, atât se acordă. Profesorii vor primi întreg salariul net, nu sunt afectați. Nu este asigurată suma pentru plata contribuțiilor fiscale. Dar, vom primi banii și vom vira și contribuțiile până pe 25 decembrie. A mai fost așa, directorii și contabilii din școli cunosc foarte bine: plata salariilor pe 14 ale lunii și dările la stat până pe 25 ale lunii. Netul profesorilor va fi mâine pe carduri”.

Asigurările date de la vârful inspectoratului sunt confirmate și de sindicat. Prof. Gabriel Ploscă, liderul Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ și Cercetare Științifică Neamț, spune că este vorba de o neînțelegere: „Colegii mei să stea liniștiți: toată lumea va avea mâine salariul net întreg, pe card. Am înțeles că nu este acoperită suma pe contribuțiile aferente salariilor. Dar, salariile nu vor fi afectate”. (C.I.)

Articolul precedentJudecătoarele Ana Mângâță și Maria Ivănușcă se pensionează
Articolul următorISU Neamț a primit două ambulanțe SMURD noi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.