Prof. Gabriel Ploscă, liderul Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ și Cercetare Științifică Neamț spune că la nivel de sindicat sunt informații protrivit cărora astăzi, 14 mai, se vor primi salariile nete în întregime.

„Așteptăm să vedem dacă astăzi intră pe carduri salariile nete, inclusiv contribuțiile. Am înțeles de la liderii noștri că sunt promisiuni ca până pe 21-23 mai de la Ministerul Educației să se vireze diferențele de bani, inclusiv restanțele la contribuțiile din martie, la care tot Statul care nu ne asigură fonduri suficiente ne ia și penalități de întârziere. Sunt 620.000 lei contribuții și impozit restante pe martie, iar suma totală necesară pentru a acoperi cheltuielile salariale este de 4,7 milioane lei, sumă transmisă de Inspectoratul Şcolar Neamț la minister, din câte am înțeles. Noi am recomandat unităților școlare să facă acțiuni în instanță pentru contestarea penalităților”, spune Gabriel Ploscă.

Liderul de sindicat mai afirmă că dacă Ministerul Educației nu asigură bugetul necesar „vom ieși în stradă, pentru că sunt școli în Neamț care au primit un buget care nu asigură încadrarea în costul standard per elev și nici reduceri de personal nu poți să faci, nici comasări de clase, întrucât există legi care nu pot fi încălcate”. Prof. Gabriel Ploscă admite faptul că este posibil să se fi făcut erori umane la înregistrarea unităților școlare în sistemul informatizat, dar „Ministerul are evidența clară a bugetului necesar pentru salarii direct din Edusal”.

Liderul SLLÎ Neamț adaugă că până pe 23 mai vor continua „presiunile prin intermediul comisiilor de dialog social, pentru ca Guvernul să respecte legea și pentru modificarea criteriului privind costul standard per elev”. (C.I.)

Articolul precedentL5 Siretul Doljeşti şi Energia Pângăraţi continuă evoluţiile excelente
Articolul următorL4 CSM Ceahlăul-Bradu 1-1 (0-0) * Rădulescu „Echipa a jucat bine spre foarte bine” * Pintilii: „Meci cel puţin de Liga a III-a”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.