În fiecare an, pe 9 mai, se sărbătoresc trei momente importante din istoria României: declararea Independenței de stat (1877), ziua Uniunii Europene și Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial 1945.

Ploaia torențială de la Piatra Neamț a reunit sub aceeași umbrelă autoritățile locale și județene la manifestările dedicate zilei de 9 Mai.

În Cimitirul Eroilor din Piatra Neamț au fost prezenți prefectul Daniela Soroceanu, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, primarul Dragoș Chitic, consilieri locali și județeni. Ceremonia de depunere a coroanelor în memoria eroilor căzuți la datorie a debutat cu oficierea unei slujbe religioase însă nu înainte de a fi intonat Imnul național.

Prefectul Daniela Soroceanu a transmis mesajul ministrului Carmen Dan, cu ocazia zilei de 9 mai, iar președintele Ionel Arsene și primarul Dragoș Chitic au marcat însemnătatea momentului, fiecare printr-un scurt discurs.

„Toate aceste elemente reprezintă motive importante pentru a celebra această zi, pentru a ne reaminti istoria, a o înțelege și a nu permite să se repete greșelile trecutului. O națiune care își respectă istoria și înaintașii este o națiune, la rândul ei, respectată”, a spus Dragoș Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț.

„Datorită acestor repere esențiale din istorie avem astăzi un motiv de bucurie pentru că avem șansa de a trăi într-o țară liberă, recunoscută de toate statele lumii și într-o uniune care ne face puternici, care ne asigură un viitor sigur pentru noi și pentru generațiile viitoare”, a spus Ionel Arsene, președinte al CJ Neamț.

La final s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Cimitirul Eroilor din Piatra Neamț. (E.C.)

Articolul precedentDoi tineri din Venezuela și unul din Columbia, ”alungați” de la Piatra-Neamț
Articolul următorBătut și jefuit de ”prietenii” cu care a stat la băut
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.