Conform celor declarate de reprezentanţii Direcției Venituri-Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Târgu-Neamț, 87 de societăți sunt pe rolul instanțelor în procedură de insolvență, faliment sau litigiu și de la care administrația locală are de recuperat sume importante, primăria înscriindu-se la masa credală cu o creanță de 4.006.538,68 lei, inclusiv majorările de întârziere, sumă ce urmează a fi încasată în funcție de sentințele judecătorești, în câțiva ani. Numai în anul 2013 au intrat în insolvență 12 societăți comerciale.

Nici persoanele fizice nu au scăpat de faliment în 2013. Anul trecut au fost declarați insolvabili 195 de târgnemțeni cu o sumă totală de 160.387 lei. Aceștia au fost investigați în fiecare an timp de 5 ani, asupra stării lor materiale, dacă au obținut venituri sau bunuri urmăribile.

„În evidență sunt 996 de roluri de restanțe în sumă de 102.970 lei pe moștenitori, titularii rolurilor fiind decedați, iar moștenitorii nu au dezbătut moștenirea, în marea lor majoritate neavând posibilități financiare, impozitele fiind greu de încasat, necunoscându-se moștenitorii”, ne-a declarat Elena Pupăzan, șefa Direcției Venituri-Taxe și Impozite. (C.T.S.)

Articolul precedentCine şi de ce mai munceşte în Neamţ?
Articolul următorFacilități fiscale pentru târgnemțeni