pietricica turism

Tribunalul Neamț l-a condamnat la 8 ani de închisoare pe Călin Cătălin Vârgolici, în vârstă de 31 de ani, pentru tentativa de omor comisă, acum un an, asupra tatălui său.

Modul în care a acționat a fost șocant pentru romașcanii care au asistat la scenă. În ziua de 23 februarie 2018, tânărul l-a atacat pe tatăl lui cu un cuțit, în timp ce se afla în locuința părintească – un apartament situat la etajul III al unui bloc din Roman. Bărbatul atacat a ieșit pe balcon, încercând să scape de agresiunea propriului fiu, s-a prins cu mâinile de balustradă și a început să strige după ajutor. Fiul i-a desprins mâinile, iar Alexa Ioan Vârgolici a căzut pe o copertină și apoi pe trotuar, în zăpadă. A avut noroc, totuși, și nu a suferit leziuni incompatibile cu viața, astfel că medicii au reușit să-l salveze.

Agresorul a fugit, a fost prins, după câteva ore, la Borsec, și arestat. El a executat deja un an de închisoare din pedeapsa pe care a primit-o pe 28 februarie 2019, când s-a pronunțat instanța.

Condamnă pe inculpatul Vârgolici Călin Cătălin, deţinut în Penitenciarul Bacău, la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare şi 4 (patru) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat”, a decis Tribunalul Neamț. ”În baza art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestării preventive, de la data de 25 februarie 2018 la zi. Ia act că persoana vătămată Vârgolici Alexa Ioan nu a formulat pretenţii civile în cauză. Admite acţiunile civile formulate de către părţile civile Spitalul Municipal de Urgenţă Roman şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ şi obligă pe inculpat să plătească Spitalului Municipal de Urgenţă Roman suma de 6.152,55 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ suma de 488,56 lei, reprezentând cheltuieli de transport şi asistenţă medicală. Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. În temeiul art. 162 al. 3 Cod procedură penală dispune conservarea probelor din coletele aflate la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Neamţ (conform procesului verbal din 26.04.2018), până la soluţionarea definitivă a cauzei, după care, bunurile aflate în coletele nr. 1 (cuţit cu lama de 19 cm), nr. 2 (telefon mobil ”Samsung” maro/negru), nr. 3 (telefon mobil ”Samsung” alb) vor fi restituite persoanei vătămate Vârgolici Alexa Ioan”.

Călin Cătălin Vârgolici a fost obligat, de asemenea, să plătească 3.000 de lei cheltuieli de judecată. Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău, care va pronunța hotărârea definitivă. (C.M.)