pietricica turism

Investiții de 11.570.000 lei, în aparatură și echipamente medicale, sunt prevăzute pentru dezvoltarea din acest an a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Necesarul de dotări a fost aprobat de Consiliul Județean Neamț, care asigură a zecea parte din sumă. Documentul a fost trimis și la Ministerul Sănătății, pentru bugetul pe 2019.

Practic, aproape toate secțiile sunt incluse în planul de investiții pe acest an, cu echipamente pe care le așteaptă de câțiva ani.

Când am avut prima întâlnire cu medicii șefi de secții, după ce am semnat contractul de management pentru spital, le-am cerut să facă, fiecare, o listă fundamentată cu necesarul de aparatură și echipamente. Este prima promisiune pe care am făcut-o corpului medical al spitalului, pentru că eu îi văd că sunt profesioniști, dar au nevoie și de dotările fără de care actul medical suferă la eficiență și calitate. Planul de investiții pe anul 2019 este avizat și aprobat de Consiliul Județean și înaintat la Ministerul Sănătății. Dacă secțiile sunt bine dotate și personalul medical mulțumit, întreg spitalul atinge eficiența și acordă servicii medicale de calitate pacienților, pentru că ei, în primul rând, trebuie să fie mulțumiți”, a declarat dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului.

Lista cuprinde un computer tomograf pentru UPU, monitoare funcții vitale pentru ATI, oftalmologie, monitoare funcții vitale portabile pentru Oncologie, Infecțioase, sterilizator cu plasmă pentru Sterilizare, dar și mese de operație pentru Urologie, ORL, Chirurgie, Oftalmologie, ecocardiograf pentru cabinetul de Endocrine din policlinică, pentru secția Cardiologie. Pentru secția Ortopedie, s-au prins în necesar o linie completă de chirurgie artroscopică, o masă chirurgicală și un echipament radiologic.

Sunt trecute, de asemenea, un spirometru și un electrocardiograf pentru cabinetul TBC din policlinică, un aparat performant pentru chirurgia polului posterior și un microscop operator pentru chirurgia polului anterior la Oftalmologie, un turn de endoscopie complet echipat pentru Urologie, un sistem de videoendoscopie cu unitate procesoare endoscoape ș.a.m.d. (C.I.)