0:00

Învățământul pietrean a ieșit cel mai câștigat în urma amendamentelor făcute de consilierii locali ieri, 21 martie, în cadrul ședinței care s-a finalizat cu votarea proiectului de buget. În total s-au alocat 659.000 de mii de lei adică peste 6 miliarde și jumătate de lei vechi.

6,6 miliarde de lei vechi pentru școli de la consilierii pietreni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiViceprimarul Luminița Vârlan (PSD) a solicitat diminuarea sumei de la investiția „Sistem de sonorizare la Sala Polivalentă” cu 190.000 de lei și alocarea ei pentru reparații curente în unitățile de învățământ. „Există foarte multe solicitări de la conducerile de școli pentru reparații care vizează buna funcționare a procesului instructiv-educativ”. Mai rămâne să vedem ce se va întâmpla cu cei 10.000 de lei rămași la sistemul de sonorizare, care nu este de sonorizare.

Cristian Sauciuc (PMP) a cerut ca 40.000 de lei trecuți inițial la investiția „Modernizare Punct Belvedere” să fie alocați pentru ridicarea unui gard la Școala nr. 11 din Piatra Neamț.

Mihai Obreja (PNL, profesor la Colegiul Național „Petru Rareș”) a solicitat să se renunțe la cumpărarea unui autoturism de intervenții la Primărie și cu banii (74.930 de lei) respectivi să se achiziționeze o rețea nouă de calculatoare la Colegiul Național „Petru Rareș”. „Noi toate calculatoarele pe care le avem în dotare sunt vechi de 10 ani. CN Petru Rareș este cel care asigură de obicei baza de pregătire pentru loturile olimpice locale, județene și naționale și cred că se justifică o astfel de investiție”.

Claudia Moroiu (PSD) a făcut un amendament pentru premierea olimpicilor nemțeni și a profesorilor coordonatori. „Ținând cont că în orașul nostru sunt mulți olimpici naționali propunem de la capitolul Modernizare Punct Belvedere diminuarea cu 55.000 precum și de la Amenajare Infrastructură Turistică Cozla diminuare cu 50.000, astfel încât 105.000 lei să fie alocați premierii olimpicilor naționali și a profesorilor coordonatori”.

Luminița Moscalu (PNL, profesor la Liceul de Artă „Victor Brauner”) a propus ca 50.000 de lei de la Capitolul „Cultură, sport, recreere” să fie investiții în dotări de strictă necesitate la un liceu prestigios din oraș. „M-am gândit la dotarea cu mobilier la Corpul B al Liceului de Artă Victor Brauner și achiziționare unei table interactive”.

Cătălin Misăilă (ALDE) a cerut direcționarea a 200.000 de lei de la „Amenajare sediu Direcție de Taxe și Impozite la Mall Forum Center” pentru gratuitate pe mijloace pe transport în comun pentru toți elevii din Piatra Neamț pe întreaga durată a anului școlar.

Toate amendamentele au trecut cu votul unanim al celor prezenți, semn că poate exista bună înțelegere între consilieri măcar atunci când vine vorba de învățământ. (Ana MOISE)

Articolul precedentAcuze grave la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui: conflict de interese penal!
Articolul următorProblemele culturii discutate la Piatra Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.