0:00

Peste 40 de directori și reprezentanți ai unor instituții muzeale din țară şi-au dat întâlnire astăzi, 22 martie, la Piatra Neamţ, la evenimentul organizat de Complexul Muzeal Judeţean (CMJ) Neamţ, sub titulatura „Tendințe actuale în managementul cultural. Probleme de sistem şi perspective”. La eveniment au venit reprezentanţi ai Muzeului Național de Istorie a României, Muzeului Național Cotroceni, Muzeului Național Peleș, Muzeului Național Brukenthal, Complexului Național Muzeal ”ASTRA”.

Problemele culturii discutate la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVizibil emoţionat, directorul CMJ Neamţ, Iulian Ghercă, a declarat în deschiderea evenimentului că „sunt convins că această întâlnire va fi fructuoasă. Faptul că din toate colţurile ţării s-a răspuns favorabil la această întâlnire este un semnal clar, cum că  astfel de întâlniri şi tematica abordată sunt bine venite„.

La deschiderea lucărilor a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Laurenţiu Dulamă care a spus că „prezenţa dumneavoastră în număr mare nu face decât să ne bucure, iar iniţiativa Complexului Muzeal Judeţean Neamţ sper să fie fructificată şi valorificată prin punerea în valoare a patrimoniului judeţului. Consiliul Judeţean va sprijini orice activitate a complexului, care este vectorul de promovare a imaginii Judeţului Neamţ”, a spus reprezentantul forului judeţean.

Până la ora 15:00 se discută despre „Perfecționarea, formarea și promovarea personalului din muzee”, prezentarea fiind făcută de preşedintele Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, dr. Virgil Niţulescu, după care, în prim plan ajunge cercetarea şi activitatea ştiinţifică din muzee, prezentarea fiind făcută de dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Național de Istorie a României.

Discuţia continuă cu intervenţia președinte ICOM România, Dan Octavian Paul despre „conservarea şi restaurarea patrimoniului”.  Directorul Direcţiei pentru Cultură, Rocsana Josanu, a spus: „mă bucur că ne vedem aici, să discutăm probleme spinoase legate de domeniul cultural, pentru că şi dumneavoastră, ca şi mine sunteţi oamenii care încercaţi să vă desfăşuraţi activitatea luptându-se cu o sumedenie de probleme legislative, de personal şi salarizare şi îmi doresc ca această dezbatere să aibă şi o finalitate”.

Ziua se va încheia la Târgu Neamţ, unde este programată o vizită la Cetatea Neamţului şi la Casa Memorială „Ion Creangă” din Humuleşti. (Gianina BUFTEA)

Articolul precedent6,6 miliarde de lei vechi pentru școli de la consilierii pietreni
Articolul următorPrefectura Neamţ angajează consilier pentru rromi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.