0:00

Şeful Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Sociala (AJPIS) Vaslui este acuzat de “conflict de interese penal” de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

În cazul directorului executiv al AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliţă, ANI vorbeşte despre “posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese” şi detaliază că “a avizat favorabil, în anii 2013 și 2014, Rapoartele privind oportunitatea acordării de subvenții pentru anii 2014 și 2015 Centrului de îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice al Asociației Comunitare «Totul pentru Viața» Huși”.

Acuze grave la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui: conflict de interese penal!, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Totodată, acesta a semnat Convențiile prin care s-au acordat acestei Asociații subvenții de la bugetul de stat (MMFPSPV, prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui) în cuantum de 56.544 lei în anul 2014 și în cuantum de 39.960 lei în anul 2015. De asemenea, persoana evaluată a semnat și Contractul de finanțare din 2013 și Actul adițional la acest contract, încheiat între Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui și asociația sus-menționată, pentru finanțarea lucrărilor de investiții la Centrul de zi pentru persoane vârstnice, suma decontată de MMFPSPV – AJPIS Vaslui fiind în cuantum de 363.304,13 lei”, precizează ANI.

În urma acestor documente avizate și semnate de Sorin Prepeliţă, Asociația Comunitară “Totul pentru Viața” Huși (“la care persoana evaluată a lucrat ca expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene până la data de 31 decembrie 2012”, zice ANI), a beneficiat de finanțări/subvenții acordate de Ministerul Muncii, prin AJPIS Vaslui în valoare de 459.808,13 lei.

ANI a sesizat Parchetul Huși în vederea efectuării de cercetări cu privire la “săvârșirea infracțiunii de conflict de interese”. “Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare”, precizează aceeaşi sursă. (ZCH NEWS; FOTO: Adevărul)

Articolul precedentElevii de la Colegiul Tehnic Forestier salvează vieți
Articolul următor6,6 miliarde de lei vechi pentru școli de la consilierii pietreni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.