0:00

600 de posturi vacante în județul Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFinalul lunii aprilie nu aduce prea multe noutăți pe piața muncii, iar Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț anunță că sunt disponibile 600 de posturi în cele mai diverse domenii de activitate. Cel mai mult este de lucru în reședința de județ și comunele limitrofe unde se caută 392 de noi salariați. Cererea de personal de la Roman este comparativă cu cea de la Târgu Neamț, 106, respectiv 102 job-uri.

Agenții economici din Piatra Neamț au nevoie de 27 de agenți de securitate, 15 ajutori de bucătar, 11 bucătari, 10 croitori, precum și 25 de îngrijitori spații verzi. Mai este de lucru pentru 36 de manipulanți mărfuri, 47 de muncitori necalificați sau 17 ospătari și 29 de tâmplari universali. Cererea de licențiați este ca și inexistentă și sunt oferite foarte puține posturi.

La Roman s-au acoperit posturile din industria ușoară, dar comparativ cu reședința de județ sunt mai multe cereri pentru licențiați. Se caută un coordonator în sănătate și securitate în muncă, un desenator tehnic, un inginer electroenergetică și un inginer topograf, precum și doi proiectanți ingineri instalații. La Târgu Neamț este nevoie de 25 de confecționeri textiliști, 22 de muncitori calificați, iar în alte ocupații cum ar fi sudor, zidar, betonist, electrician sau gaterist, sunt mai puține solicitări de personal.

(G.S.)

Articolul precedentInformare meteo de vreme rea: se anunță ploi și precipitații mixte la munte
Articolul următorCălătorii zilnice cu trenul la Istanbul: trenul „România” circulă din 14 iunie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.