0:00

6 august – Schimbarea la faţă / Sfaturi pentru pelerinii care urcă pe Ceahlău, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Hramul Mănăstirii „Schimbarea la Faţă“ de pe Masivul Ceahlău va fi sărbătorit pe 6 august 2014 în prezenţa credincioşilor din toate zonele ţării. Sfânta Liturghie va fi săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Praznicul Schimbării la Faţă este marcat în fiecare an, pe 6 august, de sute de pelerini care urcă la mănăstirea de pe Muntele Ceahlău.

Aşezarea monahală îi aşteaptă şi anul acesta pe credincioşii din ţară şi străinătate pentru a participa la hramul locaşului de închinăciune, ridicat după 1990. Alături de oamenii care vor veni la hramul bisericii de pe vârful Ceahlăului vor urca şi slujitorii sfintelor altare, monahi şi monahii. În jurul orei 9:30, IPS Teofan va sluji Sfânta Liturghie pe podiumul special amenajat. În coordonarea celor care vor urca pe Ceahlău este implicată şi Direcţia de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău.

Personalul administraţiei parcului va fi prezent atât la porţile de acces în aria naturală protejată din Durău, Izvorul Muntelui şi Bicazu Ardelean, cât şi pe traseele turistice, oferind informaţii şi îndrumând participanţii la evenimentul religios. Cei care vor urca pe Masivul Ceahlău trebuie să fie echipaţi cu bocanci de munte sau ghete tip adidas, să transporte proviziile în rucsaci, să aibă haine de schimb şi pelerine de ploaie. Deplasarea se va face numai pe traseele indicate la porţile de intrare. Traseele vor fi parcurse în linişte şi nu se vor colecta exemplare din flora şi fauna parcului. Pe trasee nu vor fi abandonate ambalaje sau resturi alimentare, iar în caz de necesitate vor fi apelaţi membrii Serviciului Public Salvamont Neamţ, la numărul de urgenţă 112. Amintim că din anul 2009, ziua de 6 august a fost declarată Ziua Porţilor Deschise, astfel că cei care intră în Parcul Naţional Ceahlău sunt scutiţi de taxa de intrare. (www.doxologia.ro)

Articolul precedentDemisii pe motiv de venituri
Articolul următorFlorin Marin pus antrenor de LPF