0:00

56 de ambulanțe noi sunt repartizate și vor ajunge în Regiunea Nord-Est în ziua de 14 decembrie. Zona cea mai săracă a țării primește și cele mai multe autosanitare: sunt repartizate 32 de ambulanțe pentru Regiunea Vest (la Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș), 41 ambulanțe sunt pentru Nord-Vest ((Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu-Mare), 48 de ambulanțe ajung în Sud (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman), 46 de ambulanțe sunt pentru Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea) și 34 de ambulanțe ajung în Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea). Capitala primește 55 de autospeciale B și 10 ambulanțe tip C SMURD pentru ISU București, pe lângă alte 20 de ambulanțe tip A2 pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) anunță că livrarea primelor 300 de noi ambulanțe tip B2 începe astăzi, 11 decembrie, urmând ca până la finele acestui an să fie distribuite în țară 420 de autospeciale.

56 de ambulanţe noi în Regiunea Nord-Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În vederea creșterii capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență și a dezastrelor colective, primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat către serviciile de ambulanță din regiunea Centru, care însumează județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. De asemenea, tot în perioada următoare vor fi livrate 120 ambulanțe SMURD 4×4 către inspectoratele județele pentru situații de urgență și 24 către serviciile de ambulanță. Totodată, pentru îmbunătățirea răspunsului la urgențele cetățenilor, vor fi distribuite 242 ambulanțe de transport A2 către serviciile de ambulanță județene. Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanță și unitățile operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din care 81 către SAJ-uri și 41 către SMURD”, se arată în comunicatul DSU.

56 de ambulanţe noi în Regiunea Nord-Est, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNoile ambulanțe au fost achiziționate prin programul POR 2014-2020 – Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale. Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de lider de parteneriat și inspectoratele județene pentru situații de urgență din fiecare regiune, serviciile de ambulanță județene, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice cu atribuții în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane. (C.I.)

Articolul precedentMuncitorul decedat în exploatarea forestieră nu era angajat legal
Articolul următor10 frigidere noi donate secției Neonatologie din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.