0:00

Bărbatul decedat luni, 10 decembrie, într-o pădure din satul Dreptu (Poiana Teiului), lucra ca fasonator mecanic la o exploatare ce ține de un ocol privat din Hangu, potrivit cercetărilor făcute de inspectorii de muncă. El a murit pe loc, după ce un copac a căzut și i-a zdrobit capul.

Muncitorul decedat în exploatarea forestieră nu era angajat legal, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Echipa de cercetare a Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț a ajuns azi-noapte în vârful dealului unde s-a produs accidentul mortal. Din primele cercetări făcute, se pare că accidentul s-a produs similar celui de la Crăcăoani. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, efectua cepuirea unui arbore ce fusese doborât mai înainte. În timp ce curăța copacul de crengi, a fost surprins și accidentat mortal de un alt arbore în cădere, ce fusese doborât anterior și rămăsese aninat. Din datele adunate până acum, reiese că bărbatul era în șomaj și nu avea acte legale de angajare. El lucra într-un parchet forestier ce aparține unui ocol silvic privat din comuna Hangu. Cercetarea noastră va stabili exact cum s-a produs acest accident de muncă mortal”, a declarat jr. Ioan Popescu, șeful ITM Neamț.

Cercetările sunt efectuate de ITM Neamț și Poliție. Corpul neînsuflețit a fost coborât de Salvamont Neamț și apoi preluat de Serviciul de Medicină Legală Neamț, pentru necropsie. (C.I.)

Articolul precedentDecedat la locul de muncă, într-o exploatare forestieră
Articolul următor56 de ambulanţe noi în Regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Să punem cap la cap niște informații ca să vedem fața reală a nenorocirilor și situația dezastruoasă:

    1. niște oameni lucrează ”la negru”. De ce? Nu doar ca să scutească patronul de niște dări suplimentare la stat ci ca să țină sub preș măgăriile pe care patronul le face. Un om ”la negru” e un om ”loial”, pentru că orice vorbă scăpată aiurea îl lasă fără pâine.
    2. un om angajat ”la negru” nu este instruit pe linie de ssm și psi. Nu faci fișă de protecția muncii unui om inexistent în actele societății. Concluzia: nenorocirile de acest fel se pot întâmpla oricând.
    3. drumul DN 15 e închis traficului greu. Și, cu toate acestea, camioane încărcate cu bușteni proaspăt tăiați, trec pe acest drum aproape zilnic. Știe cineva? Poliția știe?
    4. faptul că acest drum a fost lăsat în paragină, se pare că nu e o întâmplare. Ocolit de șoferii cu mașini mai mici, acest drum se transformă. Devine din drum național, drum forestier. Numai bun de transportat lemnul tăiat în neștire pe Valea Muntelui, fără teama ca cineva poate sesiza ilegalitățile.

  2. Firma in cauza este la al patru-lea decedat si de fiecare data patronul iese basma curata . Probabil ca anchetele se deruleaza si mai ales se finalizeaza la Pensiunea vANATORUL DIN dURAU.

Comentariile sunt închise.