0:00

Astăzi, 11 decembrie, la secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Neamț au fost donate 10 frigidere noi și scutece din bumbac pentru nou-născuți. Darurile au fost aduse de părintele Sabin Foca, pietrean, care de un an slujește în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Irineu de Sirmium” din orașul italian Bibbiena, din regiunea toscană Casentino.

Proiectul filantropic „A venit și aici Crăciunul” îi aparține părintelui Sabin Foca, cel care a reușit să atingă mărinimia românilor din comunitatea italiană, indiferent de credința religioasă a acestora. După ce părintele Sabin Foca a oferit personal darurile, a oficiat o slujbă de sfințire a secției, împreună cu preotul paroh Ștefan Apetroaei de la Biserica „Sfântul Spiridon”a spitalului, la care a asistat întreg personalul medical, dar și mămicile.

Părintele Foca a ținut și o scurtă cuvântare: „Ne asemănăm Bunului Dumnezeu, care ne-a făcut cel mai frumos cadou prin Nașterea Fiului Său, în peștera Bethleemului Iudeei. Astăzi am venit la Spitalul Județean Neamț ca reprezentant al unei comunități de români din Italia. Am dorit să sprijinim și noi activitatea cadrelor medicale de la secția Neonatologie și am adus micul nostru dar în pragul sărbătorilor Nașterii Domnului pentru a le face șederea aici cât mai plăcută tinerelor mămici. Ne-am sfătuit cu medicii și asistenții medicali din secție ce ar fi nevoie și așa am donat 10 frigidere Arctic noi, pentru 10 saloane, și scutecele din bumbac pentru copilași. Mulțumesc tuturor celor care au donat pentru acest proiect social și este important să spunem că au contribuit români ortodocși, dar și români de altă confesiune, tot creștini, dar protestanți, romano-catolici. Este primul proiect dintr-o serie de mai multe proiecte umanitare. Le mulțumesc și celor care n-au donat, dar s-au rugat și au donat o lacrimă, un gând, o rugăciune pentru ca acest proiect social-filantropic să se poată desfășura. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”. Mămicile din secție au primit câte o iconiță de la cei doi preoți.

Dr. Ana-Maria Nechifor, medicul șef al secției Neonatologie: „Este un dar binevenit pentru mămicile noastre și pentru copilașii lor, mai ales că avem prematurii care trebuie să rămână o perioadă mai lungă în secție până pot fi externați. Acum avem 5 prematuri pe terapie intensivă, dar putem vorbi de o medie de 16 nou-născuți înainte de termen care au nevoie, lunar, de îngrijiri medicale mai îndelungate. Gestul părintelui Foca este un mare ajutor oferit mamelor internate la noi, care se pot bucura de un confort mai mare. Îi mulțumim preotului paroh Sabin Foca și le mulțumi românilor din Italia care s-au gândit la micuții noștri pacienți”. (C.I.)

Articolul precedent56 de ambulanţe noi în Regiunea Nord-Est
Articolul următorLuptătorul Daniel Potoschi, şanse la o medalie la Cupa României
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.