0:00

Roman: Programul de întreținere a spațiilor verzi merge bine, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Reprezentanții administrației publice romașcane spun că se vor încadra în bugetul de aproape 300 de mii de lei destinat întreținerii spațiilor verzi din municipiu, deși ploile din luna trecută au dus la o creștere mai rapidă a ierbii de pe aliniamentele stradale și din parcuri. Partea bună, spun autoritățile locale, este că din ce în ce mai multe asociații de proprietari sau unități de învățământ nu au mai apelat la ajutorul Primăriei, ci s-au gospodărit singure.

Acum nu facem față din cauza zilelor caniculare, dar ne-am descurcat să menținem starea spațiilor verzi bună. Asociațiile au mers bine, deși ne-am propus să le oferim zece motocositoare, dar am reușit să achiziționăm doar patru. Costul unei motocositoare este de până la 10 milioane de lei vechi, dar vom programa achiziția pentru anul viitor. Vrem să menținem programul, deoarece 14 motocositoare s-au dat încă de anul trecut, inclusiv la școli, cum este Danubiana, care acum își îngrijesc acum spațiile singure. S-a dovedit, din experiența ultimilor doi ani că cei de la asociații își fac treaba, chiar dacă poate nu chiar în ritmul dorit de noi. Au mai fost și discuții legate de costul combustibilului sau de plata celor care se ocupă de îngrijirea spațiului verde, dar important este că s-a reușit în mare parte o descentralizare a serviciului, a declarat Ovidiu Bojescu, city-managerul municipiului Roman.

O cheltuială importantă s-a diminuat în acest an și prin repornirea serelor din strada Ogoarelor. Acum florile care se văd în alveolele din oraș vin din producția proprie și nu mai e nevoie de cheltuiala suplimentară cu achiziția lor de pe la firme de profil.

Claudia MATEI

Articolul precedentPiața din Târgu Neamț: Legume cât pentru o mâncare
Articolul următorBoghicea: Drumul spre Nistria, la Sfântul Așteaptă?!